Search
Thursday 21 August 2014
  • :
  • :

Adevarul despre nectarul de agave

Nectarul de agave a devenit in ultima vreme un substitut foarte la moda pentru zahar. Este acesta insa un produs cu adevarat sanatos?

Popularul îndulcitor este extras din agave care infloresc in solurile vulcanice din sudul Mexicului. Siropul de Agave este mai dulce decat zaharul de masa si in timp ce acesta poate fi folosit ca o alternativa la zahar (este similar ca aroma), are de fapt mai multe in comun cu mierea și siropul de artar.

De ce este nectarul de agave atat de popular? Pentru ca este mai rafinat decat multi indulcitori, acesta este adesea considerat mai natural. Excelent substituent al zaharului, bogat in fructoza, previne consumarea in exces a energiei in timpul digestiei. Are un indice glicemic mai mic decat zaharoza, dar este mai dulce. Gustul sau fin îl face ideal pentru indulcirea bauturilor calde precum ceai și cafea, și bauturi in special reci, cum ar fi ceai cu gheata și limonada, deoarece se dizolva bine.

O lingurita de sirop de agave indulceste mai mult decat o lingurita de zahar, insa nu produce cresterea glicemiei, de aceea poate fi folosit si de persoanele care au diabet. Siropul de agave este bogat in vitaminele B, C, D, E si minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu, crom.

Este important insa ca acest indulcitor sa fie consumat cu moderatie, intrucat nectarul de agave are un continut de fructoza mai mare decat orice alt indulcitor comun. Ideal este sa fie folosit ca un substitut pentru zahar, dar sa se taie portia obișnuitade indulcitor la cel putin jumatate.

Noile cercetari sugereaza ca excesul de fructoza tulbura functia hepatica și promoveaza obezitatea. Asadar cu cat mai putina fructoza consumam, cu atat mai bine.

 

sirop de agave




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *