Search
Sambata 18 Noiembrie 2017 12:10:01
  • :
  • :

Parenting la puterea mami!

Lasanga de post: bogăţie de gusturi şi arome

Lasanga de post: bogăţie de gusturi şi arome

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 1 ½ căni de linte roşie
  • ½ dovlecel
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 200g ciuperci fierte (din conservă am folosit de data aceasta)
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 3 linguri zarzavat de legume (dacă nu aveţi, puneţi tot pastă de tomate sau orice alt sos preferaţi)
  • Ulei de măsline
  • ½ l lapte de orez
  • 4 linguri de făină (eu am folosit integrală)
  • 2 linguri ulei de rapiţă
  • Sare
  • Piper
  • nucşoară
  • Oregano
  • Busuioc

Mod de preparare:

Lintea am pus-o să fiarbă în apă clocotită, până s-a înmuiat bine. Separat în altă crăticioară am pus morcovul tăiat în cubuleţe mici (ca să fiarbă mai repede), ceapa tăiată grosier, dovlecelul tăiat mai mare. Se lasă până se pătrunde morcovul, care fierbe cel mai greu.

Între timp am pregătit sosul béchamel punând laptele la fiert, apoi am adăugat făina în ploaie şi uleiul de rapiţă. Am condimentat după gust cu sare, piper şi nucşoară.

L-am lăsat până s-a îngroşat, apoi l-am lăsat să se răcească.

După ce legumele au fiert, le-am mărunţit cu ajutorul robotului de bucătărie, apoi am amestecat cu lintea şi ciupercile tocate.

Ingredientele trebuie să fie bine scurse de apă, înainte de a le condimenta. Apoi se amestecă bine, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper, oregano şi busuioc. Se omogenizează compoziţia obţinută.

Începem asamblarea, aşezând în tava de copt primul strat de foi de lasagna. Atenţie să fie lipite între ele, pentru a nu se scurge compoziţia.

Peste acest strat de foi am întins jumătate din compoziţia de legume, apoi a urmat un nou strat de foi. Peste acesta am întins zarzavatul le legume, apoi un alt strat de foi, apoi ½ din sosul béchamel, apoi încă un strat de foi, apoi restul de legume. A urmat un alt strat de foi peste care am întins sosul de tomate, apoi încă un rând de foi, peste care am întins sosul béchamel rămas.

Tava am introdus-o în cuptorul preîncălzit şi am lăsat-o până s-a rumenit frumos.

Rezultatul…absolut neaşteptat!

Să aveţi poftă!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventy six − = seventy one

LogoMAMI_2014_H

Mami, mami, hai cu noi!

Dacă îți place ce facem, dă-ne like cu drag!

×