Search
Vineri 22 Septembrie 2017 06:11:43
  • :
  • :

Parenting la puterea mami!

Nuci umplute

În acest weekend, am fost într-o vizită unde am fost servită cu nuci umplute. Nu mai mâncasem de când eram copil nuci umplute făcute în casă, aşa că nu am rezistat să nu va împărtăşesc reţeta.

Nuci umplute

Ingrediente:

  • 750g făină
  • 3 ouă
  • 200 g unt
  • 200 de zahăr
  • 2 linguri cu iaurt cremos sau smântână
  • 1linguriţă cu praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri făină
  • 100g zahăr
  • 100g unt
  • 2 linguri de cacao
  • esenţă de rom
  • nuci sau migdale măcinate

 

Mod de preparare:

Ouăle se bat spumă cu zahărul până se topeşte, după care se adaugă untul topit şi iaurtul şi se omogenizează bine. Praful de copt se amestecă cu făina şi se adaugă în ploaie peste compoziţia de ouă. Făina se adaugă până se obţine un aluat uşor de modelat.

Se frământă bine aluatul şi se lasă la frigider pentru jumătate de oră.

Punem forma pe foc şi o încingem pe ambele părţi, o ungem cu puţin ulei doar la primele nuci.

Scoatem coca din frigider şi facem mici biluţe pe care le punem în formă şi le coacem pe flacără până se rumenesc.

Marginile de la nuci se rup şi se pun pe o tavă pentru a le pregăti de umplut.

Pentru cremă, amestecăm într-o crăticioară zahărul, făina, cacaua şi adăugăm laptele. Punem cratiţa pe foc şi amestecăm cu telul încontinuu ca să nu se lipească, până se îngroaşă.

Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă esenţa de rom, nuca sau migdalele uşor prăjite înaite.

Pe o jumătate de nucă se pune crema şi se lipeşte cu altă jumătate! Se lasă la temperatura camerei, acoperite cu un prosop, pentru a se înmuia.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− one = four

LogoMAMI_2014_H

Mami, mami, hai cu noi!

Dacă îți place ce facem, dă-ne like cu drag!

×