Search
Sambata 18 August 2018 08:08:35
  • :
  • :

Parenting la puterea mami!

România merge la Eurovision pe mâna trupei Voltaj

România-merge-la-Eurovision-pe-mâna-trupei-Voltaj

Foto: sibiu.citynews.ro

Duminică seară, la Sala Polivalentă din Craiova s-a desfăşurat finala selecţiei naţionale Eurovision, finală transmisă în direct de postul național.

Gazdele show-ului au fost Alina Şerban de la TVR Craiova şi Andrei Boroşovici de la TVR Timişoara. Alături de ei, Ioana Voicu şi Florina Ghenescu i-au însoţit pe artiştii participanţi în culise şi în Camera Verde.

Din juriul concursului au făcut parte: Mihai Pocorschi -interpret şi compozitor-, Ovidiu Cernăuţeanu -interpret, a reprezentat România la Eurovision 2014-, Anca Lupeș -expert în management artistic- și Bogdan Honciuc -jurnalist. Președintele juriului a fost compozitorul şi dirijorul Viorel Gavrilă -vicepreședinte al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

În urma preselecţiei, în finala desfășurată la Craiova, au concurat: Voltaj – “De la capăt”, Băieţii – “Dragoste în lanţuri”, Tudor Turcu – “Save Us”, Aurelian Temişan feat. Alexa – “Chica latina”, Rodica Aculova – “My Light”, Blue Noise – “Love Won’t Run Away”, Ovidiu Anton – “Still Alive”, Lara Lee – “Superman”, Super Trooper – “Secret Place”, Luminiţa Anghel – “A Million Stars”, Cristina Vasiu – “Nowhere”, CEJ – “We Were In Love”.

concurenti

Foto: infoziare.ro

Cu 4.707 voturi din partea publicului, care s-au transformat în 12 puncte, la care s-au adăugat cele 12 puncte din partea juriului, trupa Voltaj a ieșit marea câștigătoare.

Trupa Voltaj are următoarea componenţa: Călin Goia (voce), Gabi Constantin (chitară), Valeriu Ionescu (bas), Oliver Sterian (tobe) și Adrian Cristescu (clape).

După ce trupa Voltaj a fost anunţată câştigătoare, Călin Goia, liderul trupei, a spus că mesajul piesei a fost cheia succesului și este convins de faptul că juriul şi publicul au votat cu sufletul.

trupa-Voltaj

Foto: redesteptarea.ro

Pe scena de la Sala Polivalentă, solistul a mulțumit echipei și fanilor, bucuros de faptul că mesajul piesei se va face cunoscut în Europa. Mesajul, care reflectă un subiect dureros pentru mulți dintre români, face referire la concetățenii noștri care muncesc zi lumină în străinătate, făcând sacrificii imense, pentru a asigura copiilor rămași în țară o viață mai bună.

 

Următorii doi clasați au fost Luminiţa Anghel și Ovidiu Anton.

Concursul Eurovision din acest an se va desfășura la Viena între 19 și 23 mai.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = seven

LogoMAMI_2014_H

Mami, mami, hai cu noi!

Dacă îți place ce facem, dă-ne like cu drag!

×