Search
Joi 21 Iunie 2018 21:58:57
  • :
  • :

Parenting la puterea mami!

Saramură oltenească de pui

Din inima Olteniei, prietena noastră Florentina Vasilescu ne aduce acest preparat specific oltenesc: saramură cu pui de ţară.

Şi chiar de nu beneficiaţi de un grătar în aer liber, puteţi pregăti un preparat de te lingi pe degete, ce trebuie neapărat încercat!

Saramură oltenească de pui

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui (preferabil de ţară)
  • 4 roşii mari
  • 6 ardei (2 roşii, 2 galbeni, 2 verzi)
  • 4 grăunţi de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriţă de piper

Mod de preparare :

Spălăm pulpele şi le punem la cuptor în apă cu puţin ulei, pentru 2 aproximativ ore, la 180 de grade. Putem să mai adăugăm apă între timp, cât fierb pulpele în cuptor.

După ce sunt gata, le scurgem şi le scoatem pe o farfurie.

Roşiile şi ardeii se coc şi ele în cuptor, iar apoi se curăţă de coajă.

Roşiile se toacă mărunt sau se pisează cu o furculiţă, apoi se pun într-o crăticioară, adugam ardeii şi carnea şi apă cât să le acopere. Dacă doriţi să fie mai zemoasă saramura, puteţi adaugă mai multă apă.

Saramură oltenească de pui

Se condimentează după gust şi se lasă să fiarbă 20 de minute.

După ce a fiert punem şi grăunţii de usturoi pisaţi şi mai lăsăm 10 minute.

Punem şi verdeaţă şi e gata saramura.

Dacă doriţi, puneţi alături nişte mămăligă aburindă sau nişte turte calde de casă (vezi reţete aici: http://mamistietot.ro/turte-fara-prajire/ )

http://mamistietot.ro/turte-fara-prajire/

Să aveţi mare poftă, zic!

Saramură oltenească de pui




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + two =

LogoMAMI_2014_H

Mami, mami, hai cu noi!

Dacă îți place ce facem, dă-ne like cu drag!

×