Search
Luni 20 Noiembrie 2017 04:05:02
  • :
  • :

Parenting la puterea mami!

Sărăţele fregede cu chimen şi iaurt

Fie că organizaţi o mică petrecere, că mergeţi la un picnic, sau că vreţi să pregătiţi rapid o gustărică pentru cei mici, sărăţelele vesele sunt o alegere excelentă. :)

Iată reţeta Florentinei Vasilescu, prietena noastră mămică, expertă în preparate de patiserie şi cofetărie.

Sărăţele fregede cu chimen şi iaurt

Ingrediente:

  • 400-450 g de făină
  • 250 g de unt
  • 175 g iaurt
  • 25 de grame de drojdie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 ou
  • telemea rasă
  • chimen

Preparare:

Se cerne făina într-un bol, iar în mijloc se formează o gropiţă unde se pune untul rece tăiat cubuleţe.

Drojdia se freacă cu zahărul până se lichefiază şi se lasă câteva minute deoparte.

Între timp folosind o spatulă de lemn sau mâna, se încorporează untul în făină, apoi se adaugă sarea, o linguriţă sau două de chimen, drojdia lichefiată, iaurtul, şi se frământă viguros luând din făină puţin câte puţin, până se încorporează toate ingredientele.

Se obţine un aluat omogen şi cu o consistenţă destul de tare. Se formează o bilă mare ce se acoperă cu un prosop şi se lasă să se odihnească pentru 25-30 de minute.

Se presară făină pe blatul de lucru, iar aluatul se întinde într-o foaie groasă de 3-4mm ce se taie în bastonaşe egale, care apoi se ung apoi cu ou bătut.

Sărăţele fregede cu chimen şi iaurt

Deasupra se presară chimen şi brânză rasă.

11924674_960174220713631_1913065300_n

Se aşează pe o tavă tapetată cu foaie de copt şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ un sfert de ceas.

11923364_960174127380307_213630997_n

Dacă sunt bune….nici nu trebuie să vă mai întrebaţi!

Aşa că, spor la treabă!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− one = five

LogoMAMI_2014_H

Mami, mami, hai cu noi!

Dacă îți place ce facem, dă-ne like cu drag!

×