Search
Joi 21 Iunie 2018 21:59:15
  • :
  • :

Parenting la puterea mami!

Supă de usturoi cu mozzarella şi crutoane

Am fost recent în vacanţă în Bratislava (Slovacia) şi am avut şansa să degust o supă tradiţională, un preparat care m-a surprins de la prima înghiţitură.

L-am încercat din curiozitate…şi fiind puţin răcită, m-am gândit că o supă cu usturoi nu poate fi decât binevenită.

Nu m-am aşteptat însă să fie atât de delicioasă. Defapt a trebuit să mai comand încă o porţie, că pe a mea mi-a mâncat-o cel mic :).

Nu am rezistat şi am cerut în mod evident şi reţeta.

Supă de usturoi cu mozzarella şi crutoane

Ingrediente:

  • Un cartof potrivit
  • 10 căţei de usturoi
  • O lingură de unt
  • 8 căni de apă
  • 1/2 linguriţe de paprika
  • sare
  • pâine
  • brânză mozzarella (sau altă brânză cremoasa)
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Cartoful se fierbe bine în apă, apoi se strecoară şi se pasează binâ. Apa nu se aruncă.

Usturoiul se pisează şi se pune în oala în care se va pregăti supa. Se pune oala pe foc şi se adaugă untul amestecând până se topeşte. Se adaugă apoi şi cartoful pisat şi se amestecă bine până se formează un piure peste care se adaugă apa în care a fiert cartoful, paprika, sarea şi se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute. Se opreşte focul şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, apoi se pune capacul.

Între timp pâinea se taie în cubuleţe ce se pun într-o tigaie neaderentă şi se rumenesc pe toate părţile. Unii prefer să stropească bucăţelele de pâine cu puţin ulei de măsline, însă ţinând cont de faptul că această supă conţine şi unt şi brânză…nu consider că mai este necasar.

Se pune supa într-un bol, se adaugă bucăţele fine de brânză şi crutoane şi se serveşte fierbinte!

Să aveţi poftă!




2 thoughts on “Supă de usturoi cu mozzarella şi crutoane

  1. Ovidiu

    Am senzatia ca se adauga, uneori si un galbenul de ou, batut-dar nu spuma, care se adauga undeva spre sfarsitul fierberii. Daca nu gresesc.
    Dar oricum, totul este cat se poate de adevarat, referitor la gust: in cel mai slabut restaurant (din Slovacia) poti servi o excelenta supa de usturoi.

    Reply
    1. Alina Post author

      Posibil si cu albus. Noi nu am incercat aceasta varianta, dar cred ca este ok.Oricum, este o supa extraordinara, poe care am inceput sa o fac frecvent si acasa la noi, unde are mare succes. 😉

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventy three − = sixty three

LogoMAMI_2014_H

Mami, mami, hai cu noi!

Dacă îți place ce facem, dă-ne like cu drag!

×