Search
Sambata 18 Noiembrie 2017 12:04:27
  • :
  • :

Parenting la puterea mami!

Tort cu blat marmorat, cremă de iaurt şi fructe

Tort cu blat marmorat, cremă de iaurt şi fructe

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • o lingură de ulei
  • un vârf de cuţit de sare

Pentru blatul zebră:

  • 6 albuşuri
  • 150g zahăr
  • 180g făină
  • 75ml ulei
  • 75g iaurt
  • 30g cacao
  • 50g ciocolată
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • un pumn de vişine

Pentru crema de iaurt:

  • 500g iaurt grecesc
  • 300g smântână pentru gătit (min 20% graasime)
  • 250g vişine (congelate sau din compot)
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 20g gelatină

Pentru ornat:

  • 400g smântână pentru frişcă
  • 4-5 linguri zahăr pudră
  • ciocolată albă
  • ciocolată neagră
  • fructe

Mod de preparare:

Începem cu blatul clasic. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat bine albuşurile cu sarea, iar când obţii o spumă tare (ridici castronul cu fundul în sus şi nu trebuie să cadă), încorporezi zahărul şi baţi bine până ce acesta se topeşte.

Se adaugă gălbenuşurile pe care le amesteci înainte cu o lingură de ulei, le încorporezi cu o paletă de silicon sau lingură de lemn, de sus în jos uşor până se încorporează bine. La fel se procedează şi cu făina.

Se toarnă compoziţia în formă de blat  şi se introduce la cuptorul încins la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

Apoi se lasă să se răcească.

Se continuă cu blatul zebră.

Se bat 8 albuşuri spumă tare, se adaugă zahărul, vanilia, uleiul iaurtul şi făină. Se împarte compoziţia în 2 părţi egale, la o parte se adaugă cacao, şi la cealaltă încă puţină făină.

În compoziţia albă se adaugă ciocolata tăiată bucăţi mici.

Folosind o lingură mare se pune din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, începând de la centru, o lingură din compoziţia albă, apoi peste ea o lingură din compoziţia neagră. Se continuă până se termină ambele compoziţii.

Se aşează vişinele unele lângă altele, se introduce la cuptor tava pentru 30-40 de minute la 180 de grade, cuptorul fiind preîncălzit.

Crema de vişine se obţine punând gelatina să se hidrateze în 100 ml de apă sau compot de vişine, apoi se pune la topit la bain marie

Smântâna pentru frişcă se bate bine cu 2 linguri de zahăr, apoi se adaugă iaurtul, iar apoi gelatina răcită puţin şi se omogenizează totul bine. Vişinele se lasă să se scurgă bine, după care se mărunţesc bine cu mâna sau şi mai binâ cu blenderul. Se adaugă peste crema, se amestecă bine şi se dă la rece.

Blatul se taie în 2 şi se însiropează fie cu sirop de zahăr, fie cu puţin compot.

Se pune jumătate din crema obţinută, se aşează al doilea blat apoi încă un strat de crema, iar la final blatul marmorat.

Deasupra se ornează cu jumătate din frişca obţinută din smântână bătută tare cu zahăr pudră. Cealaltă jumătate se amestecă cu ciocolată neagră rasă până se topeşte aceasta. Se întinde uniform.

Se ornează cu fructe, apoi în mijloc cu ciocolată neagră rasă şi pe laterale cu fulgi de ciocolată albă.

Să aveţi poftă!

 

Tort cu blat marmorat, cremă de iaurt şi fructe

P1012066

 

 

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = five

LogoMAMI_2014_H

Mami, mami, hai cu noi!

Dacă îți place ce facem, dă-ne like cu drag!

×