10 motive ca să stai acasă cu bebe

În zilele noastre din ce în ce mai puţine femei aleg să stea acasă cu copiii lor. Nici măcar până la 2 ani nu o mai fac. Pentru acestea e mai importantă cariera decât clipele petrecute alături de copil. Dacă ai de ales, iată câte avantaje există pentru o mamă casnică.

 

 1. Nu mai alergi dimineaţa. Este un prim avantaj dacă stai acasă. Nu trebuie să te mai pregăteşti în viteză, ţipând la copii să se grăbească. Nu te mai scoli cu noaptea în cap fiindcă ai mai mult timp la dispoziţie.
 2. Nu pierzi nici un moment din viaţa celor mici. Văzându-i tot timpul vei remarca orice schimbare şi evoluţie a celui mic. Vei fi prima care îl va vedea când merge, tu îl vei învăţa primele cuvine şi primele socoteli.
 3. Vei acţiona imediat când are nevoie de ceva. Dacă se accidentează sau se îmbolnăveşte eşti lângă el tot timpul. Te poţi trezi noaptea fără grija că nu te odihneşti suficient.
 4. Mănânci mai bine. Având mai mult timp poţi găti acasă pentru toată familia. Veţi mânca cu toţii mai sănătos. Nimic nu se compară cu mâncarea gătită acasă. Poţi încerca mereu reţete noi şi vei face şi economii importante.
 5. Elimini multe cheltuieli. Drumurile la serviciu îţi luau timp şi bani. Hainele care trebuiau să fie mereu împrospătate, benzina sau abonamentele, cafeaua, gustările etc.
 6. Poţi participa la activităţile şcolare. Când sunt serbările şcolare te poţi implica mai mult. Nu vei lipsi de la nici un eveniment, de la nicio şedinţă, iar copilul tău va fi fericit să te vadă prezentă.
 7. Puteţi termina lecţiile mai devreme. Nu mai e nevoie ca cel mic să te aştepte să te întorci de la serviciu. Astfel veţi termina mai devreme lecţiile, iar seara vă veţi putea relaxa cu toţii.
 8. Poţi lucra de acasă. Dacă vrei cu adevărat să ai o preocupare, poţi lucra la domiciliu. Acum sunt nenumărate posibilităţi de a munci online. Îţi poţi organiza timpul cum vrei şi te aflii mereu acasă. Când copilul doarme sau se joacă, poţi munci.
 9. Ai timp să îi faci educaţia. Cei 7 ani de acasă nu sunt o vorbă în vânt. Copiii care au fost crescuţi de părinţi până la 7 ani sunt mult mai ataşaţi afectiv, mai politicoşi, mai bine educaţi. Până la vârsta şcolară tu eşti stăpâna educaţiei, fără să se amestece nimeni. După ce începe şcoala, lucrurile se mai schimbă. Acum, cu clasa zero şi cu începerea şcolii mult mai devreme e mult mai greu să impui principiile tale educaţionale copilului.
 10. Eşti mai liberă să faci ce îţi place. Nu trebuie să ţii prea mult cont de modă, de obiceurile vremii, fie că îţi plac, sau nu. Poţi ieşi pe stradă fără să te fardezi sau să porţi veşminte din ultima colecţie de modă. Oricum, sunt activităţi care îţi răpesc mult timp. Eşti liberă să te îmbraci mai lejer, să fii mai aproape de natural şi de natură!

2 thoughts on “10 motive ca să stai acasă cu bebe

  1. Draga Nick,
   Daca atat ai inteles tu si aceasta este parearea ta cu privire la viitoarea mama a copiilor tai…iti recomand cu caldura sa te mai gandesti inainte de a deveni tata. Cel putin pana reusesti sa te maturizezi putin….;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *