10 opţiuni de a petrece timpul liber primăvara

0

Cum primavera încearcă să îşi între în drepturi, începem să ne gândim tot mai mult la activităţile de primavară alături de cei mici. Iată care sunt cele mai la îndemână 10 opţiuni de a petrece cât mai mult timp în aer liber împreună cu familia.

1.            Plimbările lungi prin parc

Plimbarea pune în mişcare aproape toţi muşchii corpului, prin urmare este o formă de sport foarte plăcută şi benefică în acelaşi timp. Totodată este şi foarte la îndemână pentru toată lumea. Mai multe despre beneficiile mişcării în aer liber puteţi citi în articolul Sănătatea şi mişcarea în aer liber.

În plus în parcuri există acum multe spaţii special amenajate pentru copii care vor face deliciul celor mici, iar în plus vor avea şi şansa să socializeze cu alţii copii de vârsta lor.

2.            Pimbarile cu bicicletă

Este o altă variantă de mişcare şi sport în aer liber. Iar dacă cel mic încă nu ştie a meargă pe bicicletă are şansa de a învăţa acum. Dacă este încă la o vărstă prea micuţă pentru aşa ceva, există variantele adaptate vârstei: bicicletă cu roţi ajutătoare, tricicletă, trotinetă, etc

3.            Plimbări cu rolele

Mersul pe role este o modalitate plăcută de plimbare prin parc, dar şi de tonifiere a musculaturii. Totodată mersul pe role poate fi foarte distractive, dar dinamic în acelaşi timp, motiv pentru care se recomandă să se utilizeze un echipament adecvat.

4.            Fotbal sau baschet în parc sau în spaţiile special amenajate20130309_165554_2

Mai nou parcurile sunt dotate şi cu terenuri de fotbal sau cu panouri şi panouri de baschet. Încurajând copilul de mic să facă cât mai mult sport liber, se vor creea premisele unui obicei sănătos de practicarea unui sport, ca hobby.

5.            Sporturi gen badminton sau tenis

În zilele frumoase de primăvară poţi merge cu copilul tău la tenis sau badminton. În Bucuresti şi în ţară, există numeroase centre sportive şi terenuri de tenis unde poţi exersa acest sport.

Dacă cel mic nu ştie să joace tenis, este un moment bun să îl înscrii la un astfel de curs. Chiar dacă nu va face performanţă, tenisul este un sport care dezvoltă frumos corpul şi în plus, copilul tău va face multă mişcare şi va cunoaşte persoane noi.

6.            Vizită la grădina zoologică

Copii în general iubesc animalele, iar o vizită într-un astfel de loc, oricât de mic ar fi prichindelul va fi pe deplin gustată de către acesta. În plus are şansă să vadă multe animale pe care le ştie numai din cărţi, poze sau desene animate

7.            Vizită la grădina botanică

Şi aceasta reprezintă o ocazie de a învăţa lucruri noi, iar în acelaşi timp de a petrece mult timp în aer liber. Plimbările prin grădina botanică pot fi extrem de placate şi în mod categoric mai benefice decât o plimbare la mall.

8.            Desene cu cretă pe asfalt

Pentru copii craetivi, organizarea unui concurs de desene pe asfalt reprezintă o alegere foarte inspirată. Este o activitate ce stimulează foarte mult creativitatea celui mic. Pentru copii mai mici, părinţii pot veni în ajutorul lor făcând diverse forme pe care cei mici să le reproducă, sau pe care să le colorize numai.

9.            Grădinăritul

Explicând celui mic pe îndelete ce presupune plantarea unei flori şi cum aceasta va creşte, se va simţi stimulat să încerce să facă singur acest lucru, responsabilizandu-l să aibă grijă şi de îngrijirea ei ulterioară.

Această activitate nu presupune neapărat ca plantarea să se facă direct în grădină, ci se poate folosi şi un ghiveci.

10.          Organizarea unui picnic

Picnicul poate fi alegerea ideală pentru o zi însorită de weekend, având posibilitatea de a petrece mult timp în aer liber şi de a te distră alături de copil şi întreaga familie. Pentru picnic îţi poţi rezerva chiar şi întreaga zi şi va fi un moment pe care vrei vrea să îl repeţi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *