sâmbătă,decembrie 9, 2023

10 reguli de aur pentru prepararea biberonului

0

Biberonul bebeluşului este ca un ritual sacru. Sterilizarea, dozajul, temperatura… Nimic nu se lasă la întâmplare. Iată 10 reguli de aur pe care trebuie să le respecţi atunci când prepari biberonul celui mic.

biberoane-bebepng

1. Spală-te bine pe mâini înainte de a te apuca de preparare.

2. Curăţă şi sterlizează biberonul şi ustensilele din care cel mic va mânca.

3. Locul unde vei pregăti biberonul trebui să fie perfect curăţat şi debarasat de lucruri inutile.

4. Încălzirea. În nici un caz nu folosi cuptorul cu microunde pentru a încălzi biberonul. Pe de-o parte pentru că nu se va încălzi uniform, apoi fiindcă poate determina arsuri ale gâtului sau buzelor. Dacă nu ai un aparat special pentru încălzit biberoane, poţi folosi sistemul clasic de bain-marie. Adică, punând biberonul în apă fierbinte, într-un vas mic, cu pereţii înalţi.

5. Dozarea. Dacă vei folosi lapte praf, respectă numărul de măsuri indicate pe ambalaj. Pentru asta trebuie să te foloseşti de măsura pe care o conţine fiecare recipient de lapte pudră. Rade cu un cuţit fiecare măsură pentru a înlătura cantitatea care depăşeşte marginile. Închide bine cutia după utilizare şi depoziteaz-o într-un loc uscat, la adăpost de căldură.

6. Temperatura. Dacă preparatul nu este prea rece, nu e musai să-l încălzeşti. Poate fi consumat de bebe la temperatura camerei.

7. Ce apă utilizezi. Dacă utilizezi apă îmbuteliată pentru pregătirea biberonului, foloseşte doar apă plată naturală sau de izvor pentru bebeluşi. De obicei este indicat pe bidon acest lucru.
8. Păstrarea biberonului. Dacă ai scos biberonul din frigider trebuie ca bebe să îl bea în maximum o oră. Ce rămâne după aceea se aruncă.

9. Finalizare. Pentru omogenizarea temperaturii şi evitarea formării de cocoloaşe, închide recipientul şi rulează-l între palme.

biberon-maini

Verifică apoi temperatura vărsând câteva picături pe interiorul încheieturii antebraţului.

foto 3

10. Dacă nu eşti acasă. În situaţia în care ieşi în parc sau în vizită trasportă apa caldă pentru biberon într-un termos. Pune măsura de lapte pudră într-o cutie alimentară cu capac ermetic. Când e nevoie, amesteci apa cu laptele şi gata masa! Ia la tine cantităţi pentru 2-3 mese. Nu se ştie când ajungi acasă.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *