10 trucuri pentru un chip mereu tânăr

foto: dubaiplasticsurgery.ae

Odată cu trecerea timpului, încep să apară şi primele semne de îmbătrânire, pe care este destul de dificil să le accepţi: riduri şi cute în jurul ochilor, pe gât, în jurul gurii, pe frunte şi pe obraji.
Înainte însă de a recurge direct la metode precum chirurgia estetică, iată câteva trucuri naturale care te vor ajută să îţi menţii tinereţea pe chip mai mult timp şi chiar să capeţi un aspect mai tânăr.
1. Alimentaţia este principalul factor în menţinerea unui chip tânăr: În fiecare zi vă prezentăm la secţiunea “Biblioteca alimentelor sănătoase” care sunt cele mai bune alimente pentru organismul uman şi ce beneficii are fiecare aliment asupra acestuia.
Regimul tău alimentar trebuie să fie preponderent bazat pe fructe şi legume proaspete, pentru că acestea conţin cantităţi mari de antioxidanţi ce luptă împotriva radicalilor liberi.
Totodată consumă seminţe, cereale bune, fructe uscate şi de asemenea, miere, pentru că este bogată în compuşi ce reînnoiesc pielea.
2. Odihna: Un ten tânăr şi luminous se întreţine cu un somn bun, de minim 8 ore pe noapte. În timpul somnului,se secretă mai mulţi hormoni ce ajută la menţinerea elasticităţii pielii.
3. Curăţarea corespunzătoare a tenului: Indiferent dacă te machiezi sau nu, înainte de a merge la culcare, este obligatoriu să te demachiezi şi să îndepărtezi toate impurităţile acumulate pe parcursul zilei. Cu atât mai mult la persoanele care poartă toată ziua machiaj, seară acesta trebuie îndepărtat complet. O piele mereu machiată este o piele care nu poate respira corect, ceea ce grăbeşte apariţia ridurilor.
4. Aplicarea cremelor hidratante: Cremele cu potenţial ridicat de hidratare ajută pielea să îşi menţină elasticitatea.
5. Aplicarea uleiurilor natural: Totodată se pot folosi uleiuri esenţiale naturale care au şi ele proprietăţi foarte bune şi care aduc un aport natural tenului tău. Ca şi cremele, uleiurile sunt împărţite pe tipuri de piele.
6. Prepararea şi aplicarea de diverse măşti faciale: Acum există magazine specializate care au toate ingredientele necesare preparării de măşti la tine acasă. De la uleiuri, ape florale, la prafuri diverse, capsule şi alte ingrediente active, iar tototdată va pun la dispoziţie şi ustensilele necesare preparării acestora. Luminozitatea pielii poate fi redată prin utilizarea unor astfel de măşti, iar totodată iritaţiile, imperfecţiunile şi ridurile fine pot fi atenuate prin aplicarea de măşti corespunzătoare.
7. Utilizarea locală a vitaminelor: Există 2 vitamine foarte bune ce pot fi aplicate direct pe piele: vitamina E şi vitamina A. Acestea ajută la refacerea pielii şi permite exfolierea stratului superficial, stimulând refacerea colagenului ce redă fermitatea pielii.
8. Exerciţii faciale: Există şi yoga pentru faţă. Dacă însă nu aveţi cum să frecventaţi un astfel de curs, poţi face catave exerciţii simple la ţine acasă: deschizi ochii larg şi încordezi toţi muşchii fetei,iar după câteva secunde revii la starea de repaos, sau faci mişcări circulare cu privirea, menţinând ochii larg deschizi, sau Încleştează dinţii şi deschide buzele cât de mult potiintinzand muşchii şi rămâi în această poziţie timp de 10 secunde şi apoi relaxează-te. Repetă de 5 ori fiecare exerciţiu.
9. Masajul facial: Tensiunile acumulate în timp duc la formarea ridurilor şi a liniilor inestetice, care grăbesc procesul de îmbătrânire al pielii. Prin masaj detensionezi muşchii faciali şi ajută îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, ceea ce contribuie în mod pozitiv la reducerea ridurilor şi la redarea elasticităţii pielii. Fie că îl faci la saloane specializate, sau ţi-l faci tu singură acasă, masajul facial este excelent pentru a-ţi destinde muşchii fetei.
– În jurul ochilor şi a buzelor sunt indicate mişcări circulare, întotdeauna dinspre interior spre exterior.
– Pe fiecare obraz în parte, dar şi în preajma decolteului şi a gâtului, execută mişcări de netezire uşoare, de jos în sus.
– Pe frunte fă cerculeţe mici, insistând pe zona tâmplelor şi pe cea dintre sprâncene.
10. Stai departe de soare: Soarele favorizează uscarea pielii şi apariţia ridurilor. Practic prin expunerea la soare, pielea este arsă şi îmbătrânita în mod forţat şi în timp scurt. Evită cel puţin expunerile prelungite la soare, iar când o faci aplică mereu o cremă protectoare pe faţă, cu un indice de protecţie cât mai mare şi eventual nu uita de pălăria de soare.