Noul Spital de Copii „Dr. Victor Gomoiu” va fi finalizat în această vară

Noul Spital Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, este prima unitate pentru copii construită în Capitală în 30 de ani şi primul spital universitar de pediatrie din România. Construcţia va fi finalizat în vara anului 2015.

Noul Spital de Copii „Dr. Victor Gomoiu” va fi finalizat în această vară

De pe site-ul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor medicale din Bucureşti, aflăm că Nouă clădire a Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” de şase etaje, va fi construită în curtea actualei unităţi sanitare care funcţionează într-un sediu vechi de aproape 100 de ani, o clădire de patrimoniu datând din 1927.

Costurile pentru noul spital vor fi suportate integral de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin ASSMB.

Costul estimat al lucrărilor de construcţie este de 170 de milioane de lei fără TVA, iar durata executării lucrărilor este de 21 de luni. Clădirea va fi dotată cu aparatură şi echipamente medicale de ultima generaţie.

Nouă construcţie va avea o legătură funcţională cu clădirea veche a spitalului, care va fi consolidată şi restaurată, urmând să fie legată de corpul nou printr-o pasarelă de sticlă. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesională pentru studenţi, rezidenţi şi specialişti, fiind primul spital universitar de pediatrie din România, urmând să găzduiască săli de curs, de conferinţe, biblioteci şi laboratoare.

Este proiectat şi va fi realizat respectând toate standardele UE, urmând a fi dotat cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie.

Spitalul va fi extins până la 19.260 de metri pătraţi (suprafaţă construită). Numărul paturilor va creşte de la 159 câte există acum în vechiul spital Gomoiu la 278.

Iar numărul angajaţilor va creşte de la 250 de angajaţi reprezentând personalul medico-sanitar, 35 dintre ei fiind doctori, la aproximativ 450 – 500 de angajaţi, dintre care 100 să fie doctori.

Numărul sălilor de operaţie va creşte de la 2 existente acum, la 10.

Spitalul va avea una dintre cele mai moderne secţii de chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervenţională şi cardiologie pediatrică din România.

Vor fi amenajate spaţii de joacă pentru copii, la fiecare etaj, alături de spaţii pentru aparţinători

Spitalul va avea un spaţiu verde de 3.400 de metri pătraţi şi parcarea cu o capacitate de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulanţe.

Aşadar, se pare că în sfârşit vom avea şi noi un spital de stat pentru copii, la standard europene. Să sperăm că şi personalul şi serviciile oferite vor fi pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *