12 beneficii uluitoare ale consumului de Babaco

babaco
Foto: thelatinkitchen.com

Babaco este o plantă originară din America de Sud. Se presupune că babaco are originea în South Central Highlands din Ecuador. Planta a fost cultivată în Ecuador,  înainte de sosirea europenilor. În timpuri mai recente, babaco a fost introdus în Noua Zeelandă unde este cultivat în scop comercial. În Israel și în alte părți ale Orientului Mijlociu planta este, de asemenea, cultivată în sere, în scop comercial.

Babaco este un fruct atractiv în formă de torpilă, cu un miez efervescent, de aceea este numit și ”fructul șampanie”. Când este feliat transversal, fațetele acestui fruct oferă un contur pentagonal de unde şi denumirea științifică de Carica pentagona. Textura acestui fruct de aur este foarte ușoară și răcoritoare. Miezul este delicios și are un gust ca un amestec de banane, căpşuni şi ananas.

Fructul babaco este la fel ca o papaya, cu o singură tulpină noduroasă, împărțită în două sau mai multe ramuri în partea de sus. Ea are câteva flori rare, mari şi frunze lobate, care se formează pe trunchi și ramuri.

De obicei fructele sunt fierte la fel ca o legumă. Pulpa de babaco este, de asemenea, bună în salate de fructe și poate fi amestecat într-un sos. Multe țări produc băuturi răcoritoare făcute din miez de babaco.

Babaco este de preferat a se consuma crud. Acesta conține de trei ori cantitatea de papaină decât papaya și este considerat ca fiind o sursă excelentă de vitamina A și C. De asemenea babaco conține acid ascorbic, tiamină, riboflavină, niacină, apă, proteine, calciu, sodiu, potasiu, fier, magneziu, carbohidrați și grăsimi.

 

Beneficiile consumului fructului babaco:

 1. ajută la vindecarea rănilor.
 2. menține gingiile sănătoase.
 3. ajută la controlul ritmului cardiac.
 4. menține sănătoasă vederea.
 5. ajută la digestie.
 6. ajută la menținerea sănătoasă a pielii.
 7. stimulează procesul de digestie.
 8. menține corpul în formă.
 9. echilibrează nivel tensiunii arteriale.
 10. ajută în curele de slăbit fiind sărac în calorii şi grăsimi.
 11. îmbunătățește capacitatea corpului uman de a absorbi fierul din alimente.
 12. luptă împotriva pierderii densităţii osoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *