12 remedii naturale la îndemână care combat cearcănele


Unele dintre cauzele principale care duc la formarea cearcănelor sunt ereditatea, îmbătrânirea, pielea uscată, plânsul îndelungat, multe ore în faţa calculatorului, stresul mental sau fizic, lipsa somnului sau un regim alimentar nesănătos. Atât bărbații, cât și femeile de diferite grupe de vârstă pot avea cearcăne.
Cearcănele nu sunt o problemă gravă de piele, dar sunt inestetice şi dau feţei o mină obosită, epuizată, nesănătoasă. Cearcănele pot să dispară uşor folosind unele remedii simple acasă.
Iată primele 12 moduri de a scăpa rapid de cearcăne.
Castravetele
Castravetele are proprietăți astringente care ajută la repararea ochilor încercănaţi. În plus, acesta are un efect calmant şi răcoritor. Se taie un castravete proaspăt în felii groase și se lasă în frigider timp de 30 minute. Se pun feliile pe zona de piele afectată timp de aproximativ 10 minute. Se spală zona cu apă. Se repetă operaţiunea de două ori pe zi, timp de aproximativ o săptămână. O altă opțiune este de a amesteca suc de castravete cu suc de lămâie în cantităţi egale. Cu un tampon de vată se aplică amestecul pe pielea afectată. Se lasă timp de 15 minute și apoi se clăteşte zona cu apă. Se urmează acest remediu zilnic, timp de cel puțin o săptămână.
Apa de trandafiri
Apa de trandafiri este un ingredient incredibil pentru îngrijirea pielii. Aceasta reîntinereşte pielea şi are un efect calmant asupra ochilor obosiţi. Datorită proprietăţilor sale astringente, funcționează ca un tonic bun pentru piele. Se înmoaie bine un tampon din bumbac în apa de trandafiri şi se pune peste pleoapele închise. Se lasă să acţioneze aproximativ 15 minute. Se urmează acest remediu de două ori pe zi timp de câteva săptămâni
Uleiul de migdale
Uleiul de migdale este un ingredient natural foarte benefic pentru pielea delicată din jurul ochilor. Utilizarea regulată a uleiului de migdale ajută la dispariţia vânătăilor din jurul ochilor. Seara, înainte de culcare, se aplică un pic de ulei de migdale pe cercurile întunecate și se masează uşor pielea. Se lasă să acţioneze toată noaptea iar dimineaţa se spală zona cu apă rece. Se repetă remediul zilnic, până la dispariţia cearcănelor.
Sucul de lămâie
Datorită proprietăţilor de a lumina pielea, vitamina C prezentă în sucul de lămâie poate ajuta la eliminarea cearcănelor. Cu ajutorul unui tampon de bumbac se aplică suc proaspăt de lamâie în jurul ochilor. Se lasă timp de aproximativ 10 minute după care se clăteşte zona. Acest remediu se repetă zilnic timp de câteva săptămâni. O altă opțiune este prepararea unei paste groase realizată prin amestecarea unei linguri de suc de lămâie, două linguri de piure de tomate, un vârf de cuțit de făină și pulbere turmeric. Se aplică această pastă groasă ușor în jurul ochilor şi se lasă 10 până la 15 minute după care se clăteşte cu apă. Se repetă de două sau de trei ori în fiecare săptămână.
Cartoful crud
Există agenți de albire naturali prezenţi în cartofi care pot ajuta la eliminarea cearcănelor şi la eliminarea pungilor din jurul ochilor. Feliile de cartofi se aplică pe ochi seara, înainte de culcare şi se lasă câteva minute pentru a-şi face efectul. O altă opţiune este tamponarea din jurul ochilor cu un disc demachiant înmuiat în sucul de la 3 cartofi răzuiţi. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minte, după care se curăţă cu apa.
Compresa rece
Compresa rece poate contracta vasele de sânge de sub ochi și ajută foarte mult la reducerea ochilor umflaţi și la diminuarea cearcănelor. Se înmoaie un prosop în apă rece sau lapte rece. Se pune pe pleoapele închise timp de mai multe minute. Alternativ, se pot pune câteva cuburi de gheaţă într-un șervețel moale care se pune sub ochii pentru câteva minute. Aceste remedii se efectuează de câteva ori pe zi.
Curcuma
Curcuma are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care pot ajuta şi micşora cearcănele. Se face un amestec gros din două lingurițe curcuma pulbere şi suc de ananas. Se aplică pasta pe zona afectată şi se lasă timp de aproximativ 10 minute înainte de a curăţa cu o cârpă moale, umedă. Se repetă zilnic până la obţinerea rezultatului dorit.
Roşiile
Rosiile au licopen, vitamine, minerale şi antioxidanti. Pentru acest tratament împotriva cearcănelor, se foloseşte o roşie, o lingură de suc de lămâie, un praf de făină de năut şi un praf de turmeric. Se amestecă ingredientele într-un blender, până se obţine o pastă care se aplică pe zona de sub ochi. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, după care se clăteşte cu apă. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe săptămână până când cearcănele dispar.
Uleiul de cocos
Masarea cu ulei de cocos este un alt remediu natural eficient. Datorită calității sale de hidratare, uleiul de cocos promovează o piele netedă și previne ridurile si liniile fine de sub ochi. Se masează zona afectată cu ulei de cocos extra-virgin şi se lasă câteva ore după care se clăteşte. Se repetă procedeul de doua-trei ori pe zi timp de câteva luni sau până când apar rezultatele aşteptate.
Pliculeţele de ceai
Cofeina şi antioxidanţii prezenţi în ceai pot fi extrem de benefici pentru a elimina cearcănele, precum și pungile de sub ochi. Taninurile, în special, ajută la diminuarea umflăturilor şi la modificarea culorii. Se pun două pliculeţe cu ceai verde sau negru în frigider pentru aproximativ o jumătate de oră după care se aplică câte unul pe fiecare ochi. Se lasă să acţioneze timp de 10 până la 15 minute, după care se clăteşte faţa. Se repetă o dată sau de două ori pe zi timp de câteva săptămâni.
Smochinele
Un alt remediu pentru a lupta împotriva cearcănelor este aplicarea unei smochine pe ochi. Smochina este foarte bogată în vitamina E şi este folosită ca antioxidant, antirid, antiinflamator şi antibacterian. Se taie o smochină în două şi se pune câte o jumătate pe fiecare ochi. Se lasă 10 – 15 minute şi se clăteşte cu apă călduţă.
Sucul de portocale
Un alt remediu eficient pentru a elimina cercurile întunecate este sucul de portocale.Se amestecă suc proaspăt de portocale cu câteva picături de glicerină și se aplică acest amestec peste cercurile întunecate.Acesta va diminua cearcănele şi va oferi, de asemenea, o strălucire naturală a zonei din jurul ochilor.