Cornuri cu brânză

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 250g lapte
  • 80ml ulei
  • 50g unt
  • 1 lingură zahăr
  • un plic de drojdie
  • 1 gălbenuş
  • Un praf de sare
  • vanilie
  • susan
  • brânză+1 ou pentru umplut

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu drojdia şi zahărul şi se adaugă laptele călduţ puţin câte puţin. Se frământă bine, apoi se adaugă uleiul treptat, continuând framantatul până se obţine un aluat moale.

Se acoperă cu un prosop şi se lasă la dospit 25 minute.

Coca rezultată se porţionează în 6 sau 8 gogoşele care se întind uşor, se ung cu unt şi se suprapun şi se lasă din nou la dospit.

Fiecare foaie se întinde mai subţire, iar apoi se împarte în 8-10 raze. La baza fiecărei felii se pune brânză  amestecată cu ou şi se rulează spre interior obţinând cornurile.

Se pun cornurile în tavă tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă câteva minute. Se ung apoi cu gălbenuş de ou, se presară cu susan şi se coc 20-25 minute la temperatura de 180C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *