14 soluţii pentru a scăpa de acnee în mod natural


Acneea este cea mai comună afecţiune cronică a pielii, care se caracterizează prin inflamarea glandelor sebacee şi foliculilor piloşi. De regulă, leziunile apar pe pielea de pe faţă, gât, piept şi umeri.
Acneea nu este o problemă ce afectează doar tinerii, aceasta poate apărea indiferent de vârstă şi poate avea diverse cauze: fie o alimentaţie nepotrivită, fie tulburări ale tubului digestiv, fie afecţiuni dermatologice, ereditare, hormonale, etc. Deşi nu este o afecţiune periculoasă, gravă, acneea poate deveni supărătoare şi poate da naştere cicatricilor permanente.
Există mai multe tipuri de acnee şi anume: cea juvenilă, rozaceea şi cea neonatală. În cazul celei juvenile nu ar trebui să se sperie nimeni sau să se supere din această cauza. Apare la majoritatea adolescenţilor şi poate dura până în jurul vârstei de 20 de ani. Desigur, ea poate să dispară şi mai repede, depinde de fiecare organsim în parte. Cea rozacee este întâlnită la femeile mature, cu vârstă peste 40 de ani, iar cea neonatală apare de obicei la bebeluşi şi nu durează mai mult de două, trei luni.
Măştile şi loţiunile naturiste contribuie la prevenirea şi tratarea acneei, de aceea dacă doreşti un ten curat, fără acnee, poţi încerca remediile naturiste de mai jos.
1. Usturoiul este unul dintre cele mai bune tratamente împotriva acneei. Există două tipuri de tratament, intern sau extern, depinde pe care îl preferi. În cazul celui intern trebuie să consumi câte trei căţei de usturoi pe zi, timp de 30 de zile. Medicii spun că această cură îţi va ajuta organsimul să se detoxifice şi să scapi de coşurile supărătoare. Cealaltă metodă, cea externă, constă în frecarea locului cu probleme cu un căţel de usturoi crud. Din bătrâni se spune că în acest fel vei scapă şi de furunculi, dar şi de acnee. Poţi pune în aplicare această metodă cu usturoi doar atunci când stai o perioada mai mare în casă pentru că altfel rişti să fii privit ciudat de către ceilalţi oameni datorită mirosului puternic al usturoiului.
2. Apă de tărâţe de grâu – pune 6 linguri de tărâţe de grâu şi 4 linguriţe de pulbere de rădăcina de Brusture la un litru de apă, lasă pentru 8-12 ore (de seara până dimineaţa), apoi strecoară. Dacă îţi place,poţi adăuga puţin suc de lămâie. Consumă, la discreţie, în loc de apă. Tărâţele sunt bogate în vitaminele B (unele din ele sunt implicate în sănătatea pielii şi a mucoaselor, altele stimulează buna funcţionare a sistemului endocrin) şi, în plus, au un efect detoxifiant. Brusturele are efecte detoxifiante puternice, fiind indicat în tratarea bolilor de piele şi a tulburărilor glandulare şi metabolice.
3. Roşii şi căpşuni – foloseşte sucul de la o roşie şi de la două căpşuni pentru a şterge faţa de două ori pe zi. Lasă pe faţă timp de 30 de minute. Sucul răma îl poţi păstra la frigider maxim 3 zile.
4. Castravetele. Tratamentul cu castravete ras nu este foarte cunoscut, dar este foarte eficient. Razi un castravete, îl aplici pe zonele cu probleme şi îl laşi să acţioneze timp de maximum 20 de minute. El nu îndepărtează jenantele coşuri, ci te ajută să previi apariţia lor. După cele 20 de minute clăteşte-ţi faţa cu apă caldă şi freacă-ţi uşor tenul cu un prosop din bumbac.
5. Frunze proaspete de busuioc. Fierbe un pumn mic de frunze de busuioc proaspete în două căni de apă pentru aproximativ 15 minute şi apoi pune amestecul în frigider să se răcească. Aplică pe zonele cu probleme cu un disc demachiant.
6. Comprese cu oţet de hrean. Spală şi toacă mărunt hreanul (rădăcina) şi pune într-o sticlă până la jumătate. Adaugă oţet de mere până se umple sticlă. Lasă să stea la temperatura camerei, agitând zilnic sticlă timp de 10 zile. Tamponează faţa de mai multe ori pe zi.
7. Drojdia de bere şi apa de trandafiri. O mască ce dă rezultate este cea formată din drojdie de bere şi apă de trandafiri. Ce-i drept ea este mai greu de realizat pentru că ingredientele nu se găsesc foarte uşor. Drojdia de bere poate fi folosită împotriva acneei exact aşa cum este cumpărată din magazin, fără să fie amestecată cu nimic. Ai nevoie de 24 de pachete de drojdie de bere pentru o cură de 30 de zile. În prima zi, iei un cubuleţ şi îl împărţi în trei părţi egale. Înainte de micul dejun mănânci o bucăţică, înainte de prânz ce-a de-a doua, şi înainte de cină ultima bucăţică. Repeţi acest tratament 6 zile din 7, timp de o lună de zile (de exemplu, începi de luni şi termini sâmbătă; duminică: pauză). Se face pauză 30 de zile, după care se reia întregul tratament.
8. Argila. O poţi cumpără de la orice plafar şi cu ajutorul ei îţi faci masca. Într-un castronel amesteci 3 linguri de argilă cu apă până iese o pastă ce poate fi uşor întinsă pe zonele cu probleme. O laşi să se usuce, după care o îndepărtezi cu ajutorul apei calde. Această masca pe baza de argilă se aplică de trei ori pe zi.
9. Comprese cu infuzie de conuri de Hamei. Prepară o infuzie din 1 lingură plantă la 1 cană de apă clocotită. Aplică comprese calde pe faţă ori de câte ori ai timp pe parcursul zilei. Când se răcesc, schimbă-le. Hameiul are acţiune antiseptică şi bactericidă având efecte excelente în tratarea acneei.
10. Lămâia. Stoarce zeamă de la o lămâie într-un pahar şi cu ajutorul unui tampon de vată aplică pe coşuri sucul de lămâie. Lasă-l să acţioneze aproximativ 60 de minute, după care clăteşte-te cu apă caldă. Trebuie să repeţi procedura în fiecare zi pentru a avea rezultate mulţumitoare.
11. Gălbenele – Pune 10 ml tinctură de gălbenele în 100 ml apă. Aplică pe faţă comprese înmuiate în această soluţie şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute.
12. Coaja de portocală este un remediu foarte bun şi te va ajută imediat să scapi de petele roşii de pe faţă, decolteu şi spate. Ai nevoie de o portocală şi de puţină apă. Tot ce trebuie să faci este să razi coaja de portocală şi să o amesteci cu apă. Aplică această „pastă” pe zonele cu probleme şi vei scapă rapid de acnee.
13. Miere şi scorţişoară. Fă o pastă din trei linguri de miere şi o lingură de scorţişoară. Aplică amestecul pe zona afectată şi lăsă să acţioneze întreagă noapte.
14. Bicarbonat de sodiu. Amestecă 2 linguriţe cu bicarbonat de sodiu cu apă până obţii o pastă uşor de întins. Lasă să acţioneze până când pasta se usucă, apoi spală faţă cu apă călduţă.