10 trucuri pentru a-ţi face viaţa mai uşoară când ai copii mici

Să fii părinte, este clar una dintre cele mai dificile şi mai solicitante meserii din lume. Înseamnă ore puţine destinate somnului şi relaxării, înseamnă responsabilitate mare, permanentă şi deplină. Înseamnă nervi de oţel şi răbdare cât cuprinde. Înseamnă idei noi tot timpul, creativitate de care nu te credeai capabil, bună dispoziţie permanentă. Este drept…totdată este şi meseria care îţi aduce cele mai mari satisfacţii…:)

Şi cum copii au nevoi permanente, iată câteva idei care îţi vor uşura viaţa considerabil, îi va face fericiţi pe cei mici, iar în plus vei putea să faci şi economii la bugetul familiei!

1. Amenajează-i un hamac în casă în care să se odihnească, folosind o eşarfă mai rezistentă sau un prosop mare, ori un cearsaf. Va fi super amuzant pentru el şi foarte economic pentru tine.

10 trucuri pentru a-ţi face viaţa mai uşoară când ai copii mici
foto: joyfulabode.com

2. Iată o idée grozavă pentru băiţă. Nu mai trebuie să investeşti în cădiţe de copii, sau să petreci nu ştiu cât timp după băiţa strângând jucăriile. Ai nevoie numai de un coş de rufe pe care îl plasezi în cada plină cu apă. Cel mic se va bucură că face baie în cada de oameni mari, în plus este şi în siguranţă, iar când a terminat băiţa jucăriile rămân grupate în coş.

laundry-basket-in-the-tub-genius
foto: happyhomefairy.com

3. Când bebeluşul tău a crescut, îi poţi reamenaja camera folosind chiar şi pătuţul lui. Iată un centru de activităţi excelent pentru un copil preşcolar şi chiar şcolar.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

4. Copilul este pasionat de pictură dar va îngrozeşte mizeria pe care o face în jurul sau? Nu aveţi nevoie decât de cutie de carton pentru a-i amenajaţi acolo prorpriul atelier de creaţie 🙂

foto: kiwicrate.com
foto: kiwicrate.com

5. Vreţi să plecaţi la drum cu cel mic? Iată o idée excelentă de a-i amenaja un loc de joacă în maşină. Astfel le va avea pe toate la îndemână şi nu va mai fi nevoie să va întoarceţi de 100 de ori pentru a-i înmâna obiectul dorit.

foto: travelparenteat.com
foto: travelparenteat.com

6. Copilul vostru este mereu grăbit şi trânteşte uşile frecvent, iar din când în când îşi mai prinde şi degeţelele? Iată o soluţie extrem de simplă şi economică: o baghetă de spumă pentru înot şi puţină bandă adezivă este tot ceea ce aveţi nevoie. Tăiaţi bastonul şi lipiţi pe fiecare uşa câte o bucată. Degeţelele vor fi acum în siguranţă!

 

foto: mamafrankenstein.blogspot.ro/
foto: mamafrankenstein.blogspot.ro/

7. ÎI place să meargă singur la toaletă, dar face ravagii cu hârtia igienică? Desenaţi diverse figurile pe pereţi care să indice câtă hârtie trebuie să rupă.

778781_559916620699954_675071257_o
foto: amandathevirtuouswife.com

8. Pentru ca cel mic să nu se mai plictisească când ieşiţi la o terasă, sau la o plimbare cu maşina, în locul tabletei oferiti-i un kit de desenat. Iată cât este de simplu este să îl confecţionaţi din carcasa unui dvd vechi.

foto: lizraelupdate.com
foto: lizraelupdate.com

9. Cel mic nu ajunge să se spele singur pe mâini? Nimic mai simplu! Foloseşte un recipient vechi de şampon sau gel de dus şi tranformă-l în extensie pentru robinet.

 

foto: thecraftyblogstalker.com/
foto: thecraftyblogstalker.com/

10. Copiii aleargă tot timpul, de când o iau în picioruşe. Şi nu o dată s-a întâmplat să alunece şi să cadă pe gresia sau pe parchetul din casă. O soluţie foarte simplă este să îi aplicaţi pe încălţări puţin lipici, îl lăsaţi să se usuce…şi gata, aţi obţinut nişte tălpi antiderapante 😉

foto: inyminy.com
foto: inyminy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *