2 în 1: Biscuiţi pentru bebeluşi / biscuiţi de post

Reţetă recomandată după vârsta de 6-7 luni

O reţetă atât te simplă, dar atât de apreciată de cei mici.  În cazul nostru, pregătirea preparatului este chiar mai apreciată, decât mâncatul biscuiţilor. Celui mic îi face o plăcere deosebită să toarne făină, să amestece coca şi mai ales să decupeze cu formele de biscuiţi 🙂

Ingrediente:

  • 2 căni făină neagră
  • o cana făină albă
  • 2 linguri seminţe de floarea soarelui
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 250 g lapte de cocos
  • o lingură zahăr brun (opţional pentru copii mai mari)
  • un praf de sare (opţional pentru copii mai mari)
  • o lingură ulei de struguri
  • o linguriţă praf de copt

Mod de preparare:

Laptele de cocos se toarnă într-un lighenaş, iar apoi se adaugă un praf de sare şi zahărul şi se amestecă până când se omogenizează bine. Praful de copt se amestecă cu făina, care se toarnă treptat şi se amestecă cu o lingură pentru a nu se forma cocoloaşe. Se adugă seminţele de floarea soarelui şi susan, iar apoi uleiul şi începe să se frământe bine aluatul. Dacă este necesar se mai adaugă puţină făină.

Pe masă de lucru se presără puţină făină şi se aseaza aluatul format. Se întinde bine cu ajutorul unui sucitor, până se obţine o foaie de câţiva milimetri. Cu ajutorul formelor de biscuiţi se decupează biscuiţii, ce se ung cu puţin ulei şi se ornează după preferinţe cu seminţe de in, seminţe de susan, mac, chimen, zatar sau zahăr vanilat.

IMG2785

IMG2785

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *