sâmbătă,ianuarie 22, 2022

21 ianuarie: ZIUA ÎMBRĂŢIŞĂRILOR

Întotdeauna pe 21 ale lui ianuarie, este o super zi: ZIUA ÎMBRĂŢIŞĂRILOR! O mare oportunitate să dai și să primești un sentiment de susținere, de prietenie sau o confirmare. Sau ce vrei tu, atâta timp cât e legal! Ce e garantat e că  la orice îmbrățișare a ta, cineva primește una în bonus 🙂

Îmbrățișările sunt un gest atât de frumos, chiar terapeutic ar zice unii. Am văzut la un momentat dat la televizor un grup de tineri de la psihologie care împărțea nediscrimintoriu îmbrățișări. Un tratement destul de neinvaziv.

Mai mereu îmbrăţişarea are o conotaţie pozitivă.

Vă voi vorbi şi despre ceva remarcabil, care s-a petrecut în Europa şi despre care a scris revista Elle în 2013.


Embrasser-un-policier-une-agression-sexuelle

O italiancă de 20 ani, Nina de Chiffre, a îmbrăţişat un poliţist cu ocazia protestelor contra unei viitoare linii de mare viteză între Lyon şi Torino. Una e că sunt confuzată că la noi nu se contruieşte aşa ceva – tren de mare viteză?! – şi doi că să faci şi demonstraţie contra unui proiect de aşa natură? Dar ca e problema cu poza asta?

Sărutul imortalizat de un fotograf a bătut lumea internetului și nu numai în lung și-n lat.

În replică, Franco Maccari, purtătorul de cuvânt al sindicatului polițiștilor, a deplâns faptul că tânara a comis un act de «agresiune sexulaă și insultă contra unei forțe publice». În poza a doua lucrurile par să îi dea dreptate. Scurta mea observație ar fi că orice gest frumos trebuie să fie și empatic.

Embrasser-un-policier-une-agression-sexuelle2

 


Originea Zilei Îmbrățișării

National Hugging Day cum este ea numită peste Ocean. a fost creată în 1986. Ciudat, dar ziua este cu… copyright, deşi a fost creată de un preot din SUA! Cu toate acestea, îi mulţumit preotului Zaborney pentru această zi şi unora poate le-ar plăcea să îl recompenseze cu o mare, mare îmbrăţişare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *