5 criterii după care alegi ghiozdanul

Nu peste mult timp începe școala. E vremea să cumperi ghiozdan, rechizite și toate cele necesare noului an școlar. Având în vedere că cel mic are nevoie de destule lucruri la școală va fi nevoie de un ghiozdan încăpător. Iată câteva criterii de care este bine să ții cont când alegi acest accesoriu util pentru școală.

copii-cu-ghiozdan

  1. Să fie ușor. O dată umplut, ghiozdanul nu trebuie să cântărească mai mult de 10% din greutatea copilului. De aceea trebuie să alegi un ghiozdan ușor. Toate anchetele făcute arată că în realitate copiii au, cel mai frecvent, ghiozdane care cântăresc 8 kg, adică dublu față de cât ar trebui.
  2. Trebuie să fie practice și să nu depășească lățimea umerilor. Acest criteriu trebuie respectat. În plus, este bine să fie adaptat nivelului de învățământ, vârstei și morfologiei copilului. Dar în același timp ușor de utilzat.
  3. Rigid și rezistent. Copilul are tendința să își pună obiectele amestecate, deci un ghiozdan rigid este preferabil pentru a nu-i răni spatele cu obiecte dure sau ascuțite. Este bine ca partea care vine în contact cu spatele să fie căptușită. De asemenea, ar fi preferabil să aibă minimum două compartimente și fermoare rezistente.
  4. Cu bretele late și buretoase. Bretelele late și căptușite cu burete sunt bune pentru confortul celui mic. Toată greutatea ghiozdanului atârnă direct pe umeri. Ar fi ideal să aibă și o curea care îl menține în poziția bună și limitează mișcările.
  5. Cu rotițe sau nu? Avantajul rotițelor este evident, cu condiția să nu aibă scări de urcat. Aceasta este întrebarea esențială înainte de a cumpăra un astfel de model. Dacă locuiești la etajul doi și nu ai ascensor, sau clasa copilului tău este la etaj, un astfel de ghiozdan nu este indicat. În plus, este, de obicei, mult mai greu decât unul obișnuit.

Poziția corectă a corpului care elimină problemele cu spatele este aceasta: nu trebuie să stea cu bustul aplecat în față, trebuie să țină picioarele întinse dar flexate cât este posibil, iar ghiozdanul să fie cât mai lipit de corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *