5 lucruri pe care tati nu le face, în ruptul capului

foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com

5 lucruri pe care tati nu le face, în ruptul capului
foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com

Există câteva lucruri pe care tati nu le face nici în ruptul capului…deşi e clar că şi el are 2 mâini şi 2 picioare ca şi mama. Este vorba de obiceiuri, de lucruri pe care le-a văzut în familia sa probabil, de nişte metehne de care cu greu se poate despărţi.

Dacă spre deosebire de generaţiile trecute când tatăl nu participa la mai nimic din activităţile casnice, mulţi tătici au început să între în bucătărie măcar pentru a-şi pregăti un ou prăjit sau să spele vasele, au început să aibă activităţi casnice gen să dea cu aspiratorul, cu mopul ori să şteargă praful, există însă câteva lucruri pe care încă refuză în mod categoric să le facă…Motivul? Cică nu se pricep 🙂

  1. Şi dacă pentru el se mai bagă la bucătărit, tati nu prepară hrana bebeluşului. Cică nu ştie cât să pună, ce să pună, cum să le combine astfel încât să iasă acel piure senzaţional pe care numai mami ştie să îl pregătească. Poate te ajută, ca în cazul meu, să mai cureţe câte o legumă din când în când…dar finalizarea? No way! E prea complicat! Dacă nu mănâncă bebe tot?
  2. Tati nu taie niciodată unghiile copilului! Motivul? Bebe are degetetele prea mici…şi se pierd între degetele lui mari :). Este drept, bărbaţii au mainile puţin mai mari decât mamele…dar totuşi nu sunt chiar atât de… uriaşe. Problema este că în cele mai multe cazuri au 2 mâini stângi, sau dexteritatea este precară. Iar tăierea unghiuţelor bebeluşului este o treaba de mult prea multă finite…aşa gen machiat, pensat …şi chestii dintr-astea de femeie.
  3. Tati nu bagă la spălat! Chiar dacă el este cel care le întinde…nu le bagă el la spălat! De ce? Pentru că îi este teamă să nu le combine aiurea şi să iasă culorile unele în altele. Sau şi mai rău să aleagă prost programul. Sau pune prea mult, ori prea puţin detergent. Sau mai trebuia să pună şi soluţie dintr-aia anticalcar…Serios?! Ce este aia?
  4. Tăticilor în general le vine greu să fie ordonaţi când vine vorba de haine. Îi este greu să îşi facă ordine din când în când în propriul dulap…dar să îl pui să facă acest lucru între hainele copilului…Este o provocare prea mare pentru el! Sincer, chiar îi vine greu şi să înţeleagă de ce body-urile trebuie să stea aliniate unele peste altele, pantalonii separat în altă parte, iar şosetele în sertarul lor! Ce, nu sunt toate haine? Şi aşa… sunt toate extrem de mici…ce mai contează?
  5. Tătici NU se bagă noiciodata la pieptănat! În special când vine vorba de părul fetiţelor, este o activitatea în care nici măcar nu încearcă să se hazardeze. Este mult prea “de fete”, mult prea dificil pentru ei aşa ceva. Dacă îl trage prea tare de par, dacă îl doare, dacă, dacă…

Soluţia? Fie vă împărţiţi atribuţiunile altfel…fie îl ajuţi să treacă peste aceste pietre de încercare şi îi arăţi că sunt lucruri în fapt…banale 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *