5 posibile cauze ale migrenelor

foto: literaturaktuel.com

5 posibile cauze ale migrenelor
foto: literaturaktuel.com

Cine nu a avut până acum dureri de cap? De la mic, la mare, această durere enervantă nu prea ne-a iertat pe niciunul dintre noi.

Există însă persoane, care mai mult decât alţii suferă de dureri repetate, care se întind pe perioade mari de timp şi sunt mult mai frecvente.

Migrenele sunt caracterizate prin dureri de cap, având un caracter repetitiv şi pulsatil, cu o durată cuprinsă între 2 şi 72 de ore. Mecanismele migrenei nu sunt cunoscute cu exactitate, însă migrena este considerată o boală neurovasculară. În marea majoritate a cazurilor, par să aibă cauze ereditare, dare le sunt agravate de mediu şi activităţile curente.

Principale motive pentru migrene, pot fi:

  1. Stresul sau emotiile intense

Este cea mai frecventă cauză pentru migrene. Tensiunea acumulată în organism, cauzată de stres, duce la o creştere hormonală urmată de acea destindere bruscă, lucru ce produce un dezechilibru ce se manifestă prin dureri apăsătoare la nivelul frunţii.

  1. Cafeaua

Cafeaua în cantităţi nepotrivite, fie prea multă faţă de cât beţi în mod normal, sau dimpotrivă insuficientă), poate deasemenea să fie o cauză a migrenelor. Cel mai bine în acest caz este să îţi reglezi cantitatea de cafea consumată zilnic şi să o limitezi la o cantitate cât mai mică, diminuand treptat porţia zilnică.

  1. Foamea

Senzaţia de foame este şi ea cauză a migrenelor. Dacă sări peste o masă, nivelul de zahăr din sânge va scădea brusc, lipsind creierul de glucoză. Prin urmare acesta nemaiavând combustibilul necesar, va reacţiona transmiţând semnale de alarmă.

  1. Umiditatea din atmosfera

Ceaţa, ploaia, ninsoarea, pot deasemenea să cauze pentru migrene. Totodată lipsa soarelui îi afectează pe cei care au predispoziţie pentru astfel de afecţiuni

  1. Televizorul sau calculatorul

Privitul la televizor, sau la calculator, este o activitatea care va dăuna confortului personal. În timpul acestor activităţi, desfăşurate mai ales pe perioade lung, muşchii oculari se vor încorda, producându-se oboseala lor.

De aceea se recomandă pauze între reprinzele de privit la tv, sau dacă aveţi muncă de birou ce presupune lucrul cu calculatorul, mergeţi mai des la toaletă, să vă spălaţi pe faţă, să beţi un pahar de apă, sau luaţi o gustare, ori pur şi simplu faceţi o vizită colegilor din alt departament. Nu mâncaţi niciodată în faţa calculatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *