Ardei umpluţi

Reţetă recomandată după vasrta de 7-8 luni
Ingrediente:
- doi ardei
- o porţie carne de vită
- o jumătate linguriţă de orez
- un morcov mic
- o ceapă mică
- o roşie proaspătă sau în conservă
- o linguriţă ulei de măsline
- busuioc proaspăt sau uscat
Mod de preparare:
Se spălă bine bucăţică de carne şi se pune la fiert. După primul clocot se mai lasă câteva minute, iar apoi se scoate cărniţa şi se pune în blender împreună cu ceapa şi morcovul. Se mărunţesc toate ingredintele, după care se adăugă orezul spălat bine în prealabil şi se amestecă bine toate ingredientele.
Ardeii curăţaţi de cotor se vor umple cu această compoziţie şi se vor aşeză într-un vas termoizolant. Într-un castronel se prepară un sos din roşia decojita şi tăiată mărunt, o jumătate cană de apă şi ulei. Se toarnă acest sos peste ardei şi se presară un praf de sare şi puţin busuioc, de preferinţă proaspăt.
Vasul se întroduce la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute şi se lasă până când ardeii se rumenesc pe deasupra.
Se servesc cu smântână sau iaurt.