sâmbătă,decembrie 9, 2023

6 trucuri pentru organizarea de primavara

0

Îmi place primăvara din mai multe motive: lipsa zăpezii, vremea mai caldă, razele prietenoase ale soarelui de primăvară, trezirea la viaţă a naturii şi parfumul minunat de copaci înfloriţi peste tot. Totodată este timpul pentru curăţenia de primăvară şi şansa de a scăpa de multe lucruri inutile care s-au mai adunat prin casa, dar şi de obiceiurile nu tocmai bune!organizarea de primavara

Chiar dacă la o prima vedere această activitate nu poate genera neapărat entuziasm, rezultatul obţinut prin eliberarea şi ordonarea anumitor spaţii  vă va oferi şansa să începeti noul sezon într-o casă bine organizată.

1. Pentru a evita ceea ce eu numesc „aglomerarile de ultim moment,” grupaţi toate elementele asemănătoare și desemnaţi un loc pentru fiecare element din casa ta. Fie că vorbim despre magicele markere, creioane sau baterii, veți economisi timp şi bani: timp, prin cunoașterea locului în care se află fiecare obiect din casa, iar bani prin faptul că data viitoare nu mai cumpăraţi lucruri pe care le aveți deja.

2. Atunci când talmeș-balmeșul de lucruri din dulapuri și sertare te face să te simţi stresat, utilizați regula de uniformitate. Prin utilizarea de umeraşe, etichete, organizatoare de sertare şi cutii în întreaga casa, eliminaţi aglomerarea spaţiilor şi făcând dulapuri, birouri, sertare mai uşor de utilizat.

3. Dacă aveți grămezi de hârtie peste tot casă, eliminaţi acest lucru luând la mână fiecare bucată de hârtie o singură dată. Acționează direct: fie o pui în dosarul unde îi este locul, fie o arunci. De ce să amâni momentul pentru o dată ulteriaora pentru a lua o decizie cu privire la ce ar trebui făcut cu ea? Cataloagele trebuiesc privite, de asemenea, ca nişte contravenienți în casa ta. Nu le face loc la tine în casă. Când ai nevoie de ceva cu adevărât, vei găsi on-line sau într-un magazin … cu sau fără catalogul respectiv!

4. Primăvara este una dintre cele mai potrivite momente pentru a sorta hainele copiilor tăi. Înainte de a cumpăra ceva nou pentru vară, elimină toate elementele grele de iarnă, care nu se mai potrivesc copilului pentru anul viitor. Apoi, reia toate hainele păstrate din anul precedent. Abia după aceea, faceți o listă și cumpăraţi copilului numai ceea ce el/ea are nevoie … și, poate, doar câteva lucruri care sunt atât de drăguțe pentru că nu poți rezista!

5. Rutina funcţionează. Dacă vă puneți telefonul mobil și cheile în același loc de fiecare dată când le folosiți, nu vei mai căuta din nou. Acelaşi lucru se aplică şi pentru caietele şi bagajul celui mic de a doua zi, care odată stabiliate de seara nu va vor mai face să întârziaţi a două zi la birou.

6. Organizați-vă timpul liber mai bine şi stabiliţi-va deja vacanţele de vară din timp. Veţi beneficia de reducerile early booking, iar în plus nu veţi avea posibilitatea să vă organizaţi bagajele din timp fără a mai pierde timpul pe ultima sută de metri.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *