6 trucuri pentru un stil de viaţă mai sănătos

Să trăieşti şi să mănânci sănătos nu este aşa de greu … trebuie doar să alegi! 🙂

De o lungă perioadă de timp mă gândesc la asta, dar acum chiar am de gând să includ modificări „sănătoase” în viaţa mea. Mănânc destul de sănătos de cele mai multe ori, dar există unele părţi ale alimentaţiei mele care necesită îmbunătăţiri. Întotdeauna poate fi mai bine 🙂

Keeping a diet

Iată unele lucruri pe care eu cred că ar trebui să ne concentrăm:

1. În primul rând trebuie să introducem mai multe fructe şi legume în mesele noastre. Cumpăraţi produse proaspete ori de câte ori puteţi merge la piaţă, pentru că atunci când le cumperi atât de frumoase şi curate, simţi nevoia să le mănânci repede, înainte de a se învechi 🙂 Vreau ca şi copilul meu să iubească fructele şi legumele!  Puteţi să luaţi copiii la piaţă. Pentru ei, alegerea fructelor şi legumelor este o aventură foarte distractivă.

2.  Să consumăm mai multe proteine şi zaharuri mai simple. Una dintre cele mai bune moduri de a obţine mai multe proteine este combinarea brânzei de vaci cu ananasul şi poate fi servită că o gustare în timpul zilei. Deasemenea, încercaţi să beţi un pahar de lapte pe zi, pentru a beneficia de calciu şi un plus de proteine şi calciu. Bineînţeles că ar fi de preferat să avem la dispoziţie lapte proaspăt.

 3. Să bem multă apă! Dacă uitaţi să beţi suficientă apă vă deshidrataţi şi puteţi avea dureri îngrozitoare de cap. Deshidratarea poate duce la o memorie slabă, iritabilitate. Eu încerc să beau apă în mod regulat pe tot parcursul zilei şi în acelaşi timp, încerc să încurajez şi familia mea să procedeze la fel.

 4. Reducerea consumului de alimente preparate şi cele cu o mulţime de conservanţi.

Nu este uşor să schimbaţi obiceiurile alimentare nesănătoase, mai ales atunci când unele alimente sunt atât de gustoase. Dar schimbarea poate fi făcută! Trebuie doar să luaţi această decizie simplă :) 

5.  Exerciţiile fizice! Fără acest punct este dificil să se întâmple vreun miracol. Exerciţiul este o condiţie esenţială pentru viaţă sănătoasă şi aspectul noastru frumos. Şi ne face să ne simţim bine.

6. Mers pe jos!  Trebuie să profitaţi de fiecare oportunitate de a merge pe jos. Lăsaţi maşină acasă (ştiu că e foarte greu) şi conduceţi copilul pe jos până la şcoală sau grădiniţă. Aceste 15-20 minute de recreere sunt foarte valoroase.

Eu sunt decisă să introduc ordine în viaţă mea. Iar cestea sunt doar câteva lucruri simple pe care ar fi bine să le urmăm.

Iar acum este momentul pentru a pregăti cina: piept de curcan la grătar cu piure de broccoli. Yummy! :))

Ai vreun plan pentru o viaţă sănătoasă? Ne-ar plăcea să auzim gândurile voastre, secretele, dorinţele … 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *