6 uleiuri miraculoase care înlătură durerile de cap

6 uleiuri miraculoase care înlătură durerile de cap
Foto: benesserenergia.it

Durerile de cap, inclusiv migrenele, sunt extrem de frecvente. Milioane de persoane suferă de dureri de cap, numărul femeilor afectate de dureri de cap fiind de două ori mai mare decât cel al bărbaţilor. Chiar şi cei mici pot suferi de dureri de cap. Incidenţa durerilor este mai mare în rândul fetelor: una din două fete şi unul din patru băieţi, cu vârsta între 12-15 ani suferă regulat de dureri de cap, arată studiile efectuate de o societate germană. Cel mai adesea, tendinţa este de a înghiţi imediat o pastilă dar, sunt multe tratamente care se pot face rapid acasă pentru înlăturarea acestei afecţiuni.

Uleiul de lavandă

Cu un miros plăcut, uleiul de lavandă este un remediu util pentru durerile de cap şi pentru migrene. Uleiul de lavandă poate să fie inhalat sau aplicat local. Pentru inhalaţie se recomandă două până la patru picături la fiecare două-trei ceşti de apă clocotită. Spre deosebire de multe uleiuri medicinale, acest remediu poate fi aplicat în condiții de siguranță pe plan extern, fără a fi nevoie să fie diluat.

Uleiul de muşeţel

Uleiul de muşeţel are proprietăţi antiinflamatorii, dar şi sedative, calmând în special durerile de cap nocturne. Se diluează câteva picături de ulei volatil în apă şi apoi se masează cu mişcări circulare fruntea, ceafa sau tâmplele, în funcţie de locul unde se resimte mai puternic durerea. Compuşii benefici din uleiurile volatile vor pătrunde mai rapid în piele, făcând durerea să cedeze.

Uleiul de mentă

Este un remediu liniștitor, cu miros proaspăt, are proprietăți vasodilatatoare, care ajută la controlul fluxului de sânge în organism. Adesea, durerile de cap sunt provocate de fluxul sanguin sărac. Uleiul de mentă ajută la deschiderea și închiderea vaselor care promovează acest flux. De asemenea, deschide sinusurile, astfel încât să ajungă în sânge mai mult oxigen. În caz de cefalee, se va utiliza o cantitate de ulei volatil de mentă suficientă pentru a acoperi fruntea cu o peliculă de lichid. Aplicarea se repetă din 15 în 15 minute sau oricând este necesară.

Uleiul de busuioc

Busuiocul este o plantă puternic parfumată, utilizată cu precădere în bucătărie. Dar uleiul derivat din busuioc este un remediu util în tratamentul durerilor de cap. Uleiul de busuioc funcționează ca un relaxant muscular, de aceea este util mai ales pentru durerile de cap cauzate de tensiune şi contracţii musculare. Se foloseşte în aromacandele şi este eficient în cazuri de migrene şi dureri de cap.

Uleiul din seminţe de in

Uleiul din seminţe de in este bogat în acizi graşi esenţiali, care ajută organismul să producă mai puţine prostaglandine, substanţe chimice care determină constricţia vaselor sanguine.

Uleiul de eucalipt

Uleiul de eucalipt are proprietăţi antiinflamatorii şi reduce durerile de cap, în special pe cele cauzate de sinusuri. Se pune o picătură-două din uleiul volatil pe o dischetă demachiantă sau pe un şerveţel şi se apropie de nas. Se inhalează. Dacă se utilizează uleiul esenţial pentru prima dată, se foloseşte o singură picatură pentru a verifica dacă există vreo reacţie alergică la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *