foto: allpricesnow.com

7 mituri false despre frumuseţea părului
foto: allpricesnow.com

Auzim cu toţi tot felul de mituri despre cum să ai un par lung şi frumos.

Unele poate au ceva adevăr în ele, altele sunt însă departe de realitate. Ca şi personalitatea omului, părul este diferit la fiecare persoană în parte şi îngrijirea lui se face diferit. Nu poţi aplica aceleaşi metode de îngrijire şi aceleaşi reguri la un par moale, subţire şi rar cu ceea ce poţi aplica la un păr bogat, cu firul gros.

E lesne de înţeles că nu poţi spăla părul cu săpun de casă şi să stea drept, frumos şi lung până la mijloc cum este cazul Mariei Dragomiroiu, dacă părul tău natural este că al Tinei Turner.

Săpunul de casă face părul mătăsos şi strlucitor! Poate că este mai sănătos decât produsele cu silicon în ele, şi poate că părul tău se va simţi mai bine şi implicit va fi mai sănătos dacă îl vei spăla cu produse mai naturale, însă el nu va deveni drept şi strălucitor peste noapte. Dacă părul tău este aspru şi uscat, cu siguranţă pe moment va arăta cel mai bine când îi vei aplica niste tratamente specifice. Iar dacă îl vei spăla cu săpun de casă se va încurca de nici peria nu o mai bagi în el. În plus gândiţi-vă din ce se face săpunul de casă: grăsime de porc şi sodă caustică…Aşadar despre ce produse “naturale” vorbim?

Vopseaua strică părul! Este drept că decolorarea poate avea un efect extrem de dăunător asupra firului de par. Însă nu acelaşi lucru este valabil şi atunci când vorbim de vopseaua fără amoniac, pe bază de produse naturale, care dimpotrivă, poate revitaliza firul de păr. Mai mult rău poate face soarele, decât o vopsea de par, asupra sănătăţii şi aspectului acestuia.

Tunde-ţi părul cât mai des că îţi va creşte mai repede! Prin tuns revitalizăm părul, îi tăiem vârfurile despicate şi degradate, însă ritmul de creştere nu se modifică. Nici desimea lui! Este bine să tundem părul atunci când începe să se deterioreze la vârfuri, nu să îl tundem la 2 săptămâni în speranţa că va ajunge să crească mai repede. Creşterea părului este hormonală şi putem îmbunătăţi acest proces printr-un regim de viaţă mai sănătos.

Schimbă-ţi şamponul cât mai des! Acesta este un alt mit nefondat. Este posibil că prima dată când foloseşti un şampon să vezi o diferenţă faţă de cel utilizat anterior. Însă utilizarea aceluiaşi şampon în mod repetat va avea acelaşi efect de fiecare dată. Poate însă cauţi efecte diferite şi atunci este bine să cauţi alte produse speciale pentru părul tău.

Dacă mi s-au despicat vârfurile, folosesc măşti de hidratare şi îşi revine! Total neadevărat. Vârfurile despicate se rup şi nu se mai pot repara cu nimic. Numai foarfeca mai poate salva situaţia. Un par uscat, având cuticulele deschise, poate căpăta un asect mai sănătos folosind produse care ajută la închiderea cuticulei. Dar atât!

Dacă smulgi un fir alb, îţi vor creşte mai multe în locul lui. După ce apare un fir alb, vor apărea inevitabil şi altele…pentru că asta este natura, părul la un moment dat, mai devreme să mai târziu, îşi pierde pigmentul colorat. Dar nu este o tragedie întrucât avem un remediu la îndemână: vopseaua de par.

Perie-ţi părul cât mai des! Poate ar fi fost adevărat dacă foloseai o perie din păr natural, greu de folosit însă la părul unui adult. Mai ales dacă vorbim de un par lung şi bogat. Folosirea excesivă a pieptenelui sau a periei normale, nu vor face însă decât să îţi rupă firele de par, să le smulgă şi pe cele care nu au căzut în mod natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *