8 plante care topesc surplusul de grăsime


Pe lângă disconfortul estetic, excesul ponderal reprezintă o problemă majoră de sănătate în lumea modernă, şi este factorul principal în scăderea speranţei de viaţă şi a calităţii acesteia. Nu există o plantă sau o pastilă minune care să topească grăsimea, dar un stil de viață sănătos şi anumite remedii naturiste pot grăbi procesul de pierdere în greutate.
În caz de exces ponderal, alături de recomandările nutriţioniştilor, sunt eficiente unele plante care stimulează metabolismul, detoxifică organismul şi favorizează pierderea în greutate.
Din topul plantelor, care topesc în mod miraculos grăsimile, fac parte:
- Frunzele de aloe
Se află în topul plantelor de slăbit. Frunzele de aloe ajută la detoxifiere, accelerează arderea grăsimilor și reglează tranzitul intestinal. Au diferite efecte care ajută la pierderea kilogramelor în plus, cum ar fi efectele laxative și diuretice puternice. În plus, inhibă apetitul alimentar, mai ales la administrarea sistematică pe perioade mai lungi de timp.
2. Ceaiul verde
Cunoscut pentru efectul puternic antioxidant, ceaiul verde contribuie la curăţarea arterelor, la eliminarea depozitele de grăsime din tot corpul, inclusiv din vasele de sânge. Cercetătorii de la Şcoala Medicală din Atena au observat că, în urma consumului de ceai verde, arterele coronare devin mai elastice. Consumul unei căni de ceai, după fiecare masă principală, ajută la eliminarea grăsimilor care se depun pe vasele sanguine, uşurează digestia şi, în plus, reglează tranzitul intestinal, favorizând eliminarea kilogramelor în plus. Datorită manganului din compoziţia sa, ceaiul verde întăreşte ţesuturile, activează metabolismul şi elimină celulele adipoase.
- Urzica
Este o sursă importantă de vitamine (A, B, C, E, K) și minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu) benefice pentru organism, iar în același timp conține substanțe care suprimă pofta de mancare, ceea ce o face să fie ideală într-o dietă. De asemenea, are un indice glicemic scăzut și oferă energie pe o perioadă lungă de timp.
- Frunzele de dud
Infuzia din frunze de dud contribuie la digerarea rapidă a alimentelor şi stimulează arderea grăsimilor. Într-o cană cu apă fierbinte se adaugă o linguriţă de frunze uscate de dud şi se lasă 10 minute la infuzat. Este recomandat să se bea fără zahăr, însă pentru a da o aromă mai plăcută ceaiului, se poate adăuga puţină miere de albine.
- Ceaiul de ghimbir
Ajută la digestia optimă a alimentelor grele, amplifică arderile de grăsimi şi este foarte bun stimulent digestiv. O altă calitate importantă a consumului de ceai de ghimbir este aceea că elimină toxinele din corp.
- Leuşteanul
Decoctul preparat din frunze de leuştean ajută la eliminarea apei în exces din corp şi reglează activitatea intestinului gros, combătând constipaţia. Foarte eficient pentru arderea grăsimilor este ceaiul de leuştean amestecat cu alte plante, precum menta, hibiscusul sau ceaiul negru. Această combinaţie are proprietăţi antialergice, diuretice şi laxative.
- Socul
Florile de soc preparate sub diverse forme precum pulberea, infuzia sau tinctura, sunt benefice în curele de detoxifiere deoarece stimulează transpirația și eliminarea substanțelor reziduale din organism, fiind diuretice şi laxative. Florile de soc se mai folosesc ca remediu împotriva bolilor de rinichi şi a constipației.
- Mesteacănul
Mesteacănul acţionează la nivel intestinal având efect detoxifiant. Este util în combaterea constipaţiei, accelerează secreţiile gastrice şi ameliorează digestia. Este un foarte bun diuretic şi un antihipertensiv recunoscut, fiind indicat persoanelor cu tensiune arterială ridicată, dar şi celor cu glicemia mare. Este benefic în intensificarea arderii grăsimilor din depozite, scăderea absorbţiei grăsimilor la nivel intestinal şi micşorarea nivelului colesterolului din sânge.