8 remedii din bucătărie împotriva răcelii şi gripei

8 remedii din bucătărie împotriva răcelii şi gripei

Ai în bucătărie cele mai bune remedii care te ajută să-ţi desfunzi nasul sau să scapi de tusea seacă. Descoperă-le şi foloseşte-le dacă vrei să scapi de răceală sau gripă fără medicamente.

–         la primele semne ale răcelii fă o cură de cimbru, lămâie şi soc. Cimbrul dezinfectează, lămâia aduce un aport însemnat de vitamina C, iar socul ajută la eliminarea toxinelor. Prepară un litru de infuzie dintr-o mână de cimbru, o felie de lămâie şi un vârf bun de cuţit de flori de soc. Pune miere şi bea acest ceai cald sau rece, de-a lungul zilei.

–         scapă de tusea seacă cu sirop de praz sau ridiche neagră. Sirop de praz: fierbe 150 g de frunze de praz într-un litru de apă, timp de 30 de minute. Adaugă în sucul rezultat o cantitate egală de miere sau zahăr. Pune amestecul într-o sticlă. Ia două linguri în momentul în care tuşeşti. Sirop de ridichie neagră: ai nevoie de o ridichie neagră, zahăr pudră, o strecurătoare şi o sticlă. Taie ridichea în felii subţiri fără să o cureţi de coajă cu zahărul peste ea. Pune feliile într-o strecurătoare, cu un castron dedesubt. Lasă să stea vreo 2 ore. Colectează sucul obţinut în castron şi pune-l într-o sticluţă. Ia 2 linguri în timpul tusei.

–         nas înfundat. Fă-ţi o pudră aromată pe care o vei inhala de mai multe ori pe zi pentru a-ţi desfunda nasul, mărunţind frunze uscate de busuioc şi iarba-tâharului (vindeceaua). Mai poţi face inhalaţii pe bază de eucalipt şi cimbru. Pune câteva picături de ulei esenţial de ecualipt într-un bol de apă clocotită. Stai cu capul deasupra bolului cel puţin 10 minute şi încearcă să respiri puternic.

–         nas care curge. Curăţă nasul cu apă sărată. Dizolvă 2 lingurile de sare grujoasă marină într-un pahar de apă distilată sau apă plată călduţă. Suflă nasul şi pune lichid în fiecare nară cu ajutorul unei pipete.

–         debutul faringitei. Faringita este o inflamare acută a gâtului. Încearcă o cataplasmă de praz cu mult piper. Aplică pe piept o compresă mare acoperită cu un strat de praz fiert, care este încă călduţ şi pe care ai pus piper măcinat. Acoperă cu un fular şi lasă să acţioneze cel puţin 10 minute.

–         un punch. Un remediu al bunicilor noştri împotriva gripei este şi o cană de apă fierbinte, o lingură de miere, lămâie şi 30-60 ml de gin natural. Te ajută să traspiri şi să scapi de gripă.

–         început de bronşită. Cataplasmă cu muştar. Amestecă o linguriţă de boabe de muştar pisate cu apă. Întinde preparatul pe un şervet care nu îţi mai trebuie (îl vei arunca) şi aplică cataplasma pe piept cam 15 minute sau până simţi că arde. Nu trebuie aplicată prea mult că poate provoca arsuri ale pielii.

–         dopuri de cerumen în urechi. Pune în ureche câteva picături de ulei de migdale dulci, călduţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *