Ciupercuţe umplute

Reţeta recomandată după vârsta de 1 an
De ce să mâncăm ciuperci:
Ciupercile reprezintă o sursă importantă de proteine, putând substitui carnea. În plus ciupercile se digeră foarte uşor, întrucât conţin multe fibre şi nu conţin grăsimi.
Mai mult decât atât, acestea conţin o cantitate semnificativă de vitamină D şi vitamină B, dar şi de minerale esenţiale precum seleniu, cupru, calciu, fosfor şi potasiu. De aceea ciupercile sunt recomandate pentru prevenirea problemelor cardiace şi ale sistemului nervos, iar în plus ajuta la întărirea sistemului osos.
Deasemenea, consumul de ciuperci este benefic pentru întărirea sistemului imunitar şi prevenirea infecţiilor, datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi.
Ingrediente:
- 500g ciuperci Champignon
- ½ căpăţână usturoi
- 2-3 linguri parmezan sau caşcaval râs
- 2-3 linguri smântână
- 3 ouă de prepeliţă
- 2 linguri lapte dulce
- o linguriţă unt
- oregano
Mod de preparare:
Ciupercile se spălă bine şi se curată de coajă. Apoi li se rup codiţele şi se aseaza una lângă altă într-un vas termoizolant. Codiţele împreună cu usturoiul curăţat şi caşcavalul, se toacă mărunt cu ajutorul robotului de bucătărie. După ce s-au mărunţit bine ingredientele, se adăugă şi smântâna şi se continuă mixarea compoziţiei până devine o pastă consistentă.
Cu această pastă se va umple fiecare ciupercuţa în parte, sau pur şi simplu se toarnă în strat gros peste stratul de ciuperci aşezate una lângă cealaltă.
Ouăle se freacă împreună cu untul, după care se subţiază cu puţin lapte. Sosul astfel format se toarnă peste ciuperi şi vasul se introduce la cuptorul încălzit la 180 grade, pentru 20-30 minute.
Preparatul se poate servi cu mămăliguţă sau salată verde.