Băiţa celui mic nu înseamnă nu numai spălat ci şi relaxare şi plăcere. Poţi profita de aceste momente şi să faci cu bebe şi câteva exerciţii de gimnastică care îl vor încânta şi mai mult.

bebe-face-baie

Toaleta copilului se face de obicei o dată pe zi. Ora nu este importantă, depinde de disponibilitatea ta. O poţi face dimineaţa sau seara, iar momentul zilei poate fi alternat.

 

Pregătire minimă şi precauţii

Temperatura ideală din camera unde îi faci baie trebui să fie de 22 de grade. Închide fereastra şi uşa pentru a evita curentul. În aceste momente ddicate băii uită de telefonul mobil sau de orice altceva. Nu deschizi uşa, nu pui nimic pe foc. Ca şi cu nu eşti acasă. Foarte multe accidente apar când mama dispare chiar şi un minut de lângă băiţa copilului. Nu are voie să stea nici o clipă singur în baie.

Toate obiectele necesare băii vor fi aliniate la îndemână. Înainte de a-l băga în apă, spală-l la funduleţ dacă este murdar.

Durata băii variază, dar e bine să nu fie mai mare de 5 minute, pentru confortul tău.

Temperatura apei e bine să fie cuprinsă între 35 şi 37 de grade. O poţi controla cu un termometru sau cu cotul. Este bine ca întâi să pui apa rece şi apoi cea fierbinte pentru a evita arsurile.

Spălarea propriu-zisă

Se poate face în două moduri: fie îl săpuneşti pe bebe pe corp şi pe cap cu mâna sau cu o mănuşă delicată în exterior şi apoi îl bagi în cadă, fie faci acelaşi lucru direct în apă. Evită bureţii fiindcă sunt surse de microbi. În privinţa săpunului alege unul neutru, special pentru copii. Ai grijă însă la posibile alergii.

La ieşirea din baie, înfăşoară-l într-un prosop mare, dar moale sau un halat cu glugă ca să nu îi fie frig. Când îl ştergi, insistă la nivelul pliurilor pielii, fiindcă umiditatea reziduală poate fi iritantă. Nu îl da cu parfum, deoarece conţine alcool.

Înainte de a-l îmbrăca, masează-l puţin!

 

După 9 luni

Poţi să foloseşti cada mare. Ca să eviţi alunecarea celui mic, pune un covoraş antiderapant şi nu umple cada cu prea multă apă. Poţi pune în apă şi câteva jucării pentru plăcerea celui mic. Observaţia de a nu-l scăpa din ochi rămâne valabilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *