atelier-de-creatie

Dacă pe timpul şcolii cel mic se plângea că nu are suficient timp pentru joacă, acum că a venit vacanţa pare că nu mai este nimic de făcut, plictiseala acaparându-l în fiecare zi. În loc să îţi laşi copilul să piardă trei luni în faţa calculatorului sau a televizorului, ai putea profita de activităţile de vară organizate în oraşul tău. Dacă eşti din Bucureşti, îţi recomandăm cele mai atractive activităţi pentru copii care au loc vara aceasta:

1. Cinema în aer liber. În lunile mai – august, în Parcul Herăstrău se difuzează în fiecare weekend filme pentru copiii începând cu ora 18 şi filme artistice de la ora 19.30. Intrarea este liberă, cinematograful în aer liber difuzând filme pe toate gusturile şi din toate genurile, în total 60 de capodopere pe parcursul a 12 weekend-uri.

2. Lucru manual. Dacă celui mic îi place să meşterească, să decupeze, să lipească sau să deseneze, probabil că i-ar plăcea să îşi pună talentele în valoare în cadrul unor workshop-uri tematice pentru copii şi pentru părinţi. Un astfel de exemplu este reprezentat de ceainăria Tabiet, care organizează până pe data de 3 august ateliere de creaţie de câte o oră şi jumătate. Preţul este de 50 de lei de echipă, tarif ce include toate materialele necesare realizării activităţilor practice din ziua respectivă.

atelier-creatie

3. Şcoala de vară. Probabil că noţiunea de şcoală pe timpul vacanţei nu este una care să îi încânte pe cei mici. Însă, dacă una dintre pasiunile copilului tău o reprezintă studiul animalelor, înscrie-l la Şcoala de Vară organizată de muzeul Antipa. Programul conţine 8 module în care prichindeilor li se prezintă plantele, insectele, peştii, amfibienii, reptilele, păsările şi mamiferele. Următoarea serie începe activitatea pe 28 iulie, iar taxa este de 200 de RON de persoană, existând diverse reduceri pentru grupuri.

4. Ateliere de creativitate. Muzeul Ţăranului Român organizează pentru copiii între 5 şi 18 ani o serie de workshop-uri menite să stimuleze imaginaţia participanţilor: pictură, croit, ţesut, lecţii de etnologie şi multe altele. Dacă prichindelul tău are o imaginaţie debordantă, o astfel de activitate pe timpul vacanţei îl poate pune în valoare şi îl poate dezvolta.

5. Teatru în aer liber. Pentru copiii mai măricei, interesaţi de arta teatrală, pe terasa centrului comercial Promenada se organizează un festival de 12 piese de teatru cu intrare liberă până pe data de 27 iulie. Festivalul îşi propune să ofere o alternativă culturală de petrecere a timpului liber, îmbinând într-un mod plăcut umorul, poveştile de viaţă, drama, comedia şi emoţiile.

Copilul tău ce activităţi va desfăşura vacanţă aceasta?

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *