Actorul Andi Vasluianu – între familie şi carieră

0

Unul dintre cei mai apreciaţi actori ai tinerei generaţii, Andi Vasluianu, are o familie de invidiat. De când iubita sa, Laura, i-a dăruit o fetiţă, pe Maia, Vasluianu este în al nouălea cer, arătându-se extrem de fericit în compania acestora. Într-un interviu acordat pentru ”Viva”, actorul Andi Vasluianu a dezvăluit cum se descurcă cu cele două fete din viaţa lui dar şi cum se împarte între acestea şi profesia lui.

toti trei
Foto: libertateapentrufemei.ro

Cum e viața cu două fete în casă?

Deocamdată e superbă. Să vedem când o ajunge Maia la adolescență.

Din ce s-a văzut la televizor, s-ar spune că toată vara trecută ai fost pe drumuri cu emisiunea Super Trip. Cât de des ți-ai văzut familia în această perioadă?

Da, într-adevăr, am fost plecat destul de mult în vara care a trecut, dar am reușit să îmi văd familia aproape în fiecare duminică.

Ce ți-a spus Laura când ai plecat prin țară cu filmări­le? Are temeri legate de fi­delitate sau idei preconce­pute despre actori când lipsești mai mult timp?

„Să vii duminică acasă, că avem petrecere“, asta mi-a zis. N-are temeri, pentru că are un spirit bun de observație. Și în niciun caz nu are idei precon­cepute despre actori, pentru că actorul din viața ei nu se înca­drează în aceste stereotipuri.

Te uiți de regulă la filmele în care joci, la emisiunile în care apari?

Nu prea. La emisiune nu m-am uitat decât la primul episod, de exemplu, pentru că n-am avut timp, eram încă pe drumuri, la filmări. Iar la filmele în care joc nu mă uit pen­tru că aș schimba cam 70% din ce am făcut eu, ca actor. După cum știi, totul se schim­bă de la o secundă la alta și, evident, și eu, iar atunci când văd filmul nu mai sunt același din clipa în care am filmat.

Ești tată de fată, cum spune expresia. Care e partea simplă și care e partea grea în a fi tată de fată?

La momentul ăsta nu cred că e atât de important genul, la vârsta pe care o are Maia. Așa că nu-mi prea dau seama. Pe parcurs însă sunt convins că lucrurile se vor schimba.

Te joci și cu păpușile, la nevoie?

La nevoie, fac orice pentru fiica mea. Și evident, mă joc cât pot de mult. Mi-am făcut și codițe, la cererea ei, am îm­brăcat și am dezbrăcat păpuși.

Reușești să îi asiguri copi­lului tău tot ceea ce are nevoie și ce-și dorește din veniturile de actor?

Da. Sunt un actor norocos, pentru că am de lucru.

Care dintre voi e părinte­le panicat, tu sau Laura?

Eu. Laura e mult mai stăpână pe ea și mult mai informată.

Știrile de paparazzi despre voi au majoritatea titluri de genul „uite ce soție frumoa­să are Andi Vasluianu“. Ce-ți trece prima dată prin minte când vezi aceste știri?

Titlul. (râde) Dincolo de fap­tul că sunt mândru că am o soție frumoasă, nu îmi plac știrile astea mondene – mi se par complet lipsite de profe­sionalism, cel mai adesea cei care le scriu sunt dezinformați și singurele informații pe care le au sunt cele de pe profilul meu de Facebook, pe care le iau și fac cu ele o compunere de clasa a 3-a.

Traseul tău sentimental a fost, până la ea, unul des­tul de complicat.

Nu știu. Am remarcat pe parcurs. Atunci când am cu­noscut-o mi-a plăcut că era foarte frumoasă. După care am început să observ căldura, tandrețea și, cel mai important pentru mine, inteligența.

Dar cum împaci faptul că ai familie acum cu nevoia de libertate de care vor­beai pe când erai burlac? Te apucă dorul de ducă, fie și doar pentru o oră?

Nu, nu mă apucă dorul de ducă, pentru că e o alegere pe care am făcut-o cu inima. Atunci când iubești, ești liber.

Ca actor ai memoria an­trenată, dar ca bărbat ții minte datele importante din viața de cuplu?

Absolut! Noroc că sunt actor și mă ajută memoria, că altfel nu știu dacă le rețineam!

Ți s-a întâmplat să treci prin așa-zisa „criză de vârstă“, având în vedere că anul trecut ai împlinit 40 de ani?

N-am trecut prin asta, cel puțin așa zic eu. S-ar putea să fi trecut și să nu îmi fi dat seama. Nici nu știu exact cum se manifestă. La momentul la care trebuia să am această criză mi-am creat o familie și atunci criza s-a transformat în altceva. Sau poate asta era criza – voiam o familie.

Tu și Laura sunteți un fel de George Clooney și Amal. Tu ești actor, ea fe­meie de carieră. În cercul vostru de apropiați, care dintre voi doi este vedeta, care e mai lăudat?

Nu se pune problema așa în cercul nostru de prieteni. Ori­cum, nici eu, nici ea. Maia e de regulă vedeta.

Dacă ați face schimb de meserii pentru o zi, cum crezi că v-ați descurca fie­care pe scaunul celuilalt?

Trebuie să înțelegi că diferența între mine și Laura e imensă. Ea este un om într-adevăr foarte deștept. Eu nu m-aș descurca pe scaunul Laurei deloc. Singura chestie pe care aș putea să o fac, și o face și Laura, este să am farme­cul de a ține un discurs, dar ea sigur s-ar descurca mai bine în meseria mea. E puțin emotivă, dar cu antrenament ar deveni o actriță foarte bună. Și spun asta pentru că de foarte mul­te ori îi cer sfatul când lucrez la o piesă de teatru sau la un film și are răspunsuri mai mult decât pertinente. Cum spu­neam la început, are un simț al observației foarte dezvoltat.

Relația cu Laura a evoluat foarte rapid până în punctul în care a apărut Maia. În ce moment anu­me ai realizat că ea este femeia spre care să te „grăbești”?

Dar de unde știți voi că a evo­luat foarte rapid? Ați citit presa de scandal? Sunteți influențați de acei antologi ai presei mon­dene? A evoluat în ritmul cel mai normal posibil – în ritmul nostru. Am simțit asta din prima clipă în care am văzut-o, dar sentimentul s-a clarificat pe parcurs.

Apropo de grabă, am fă­cut o ședință foto rapidă pentru că trebuia să ajungi la repetiții. Așa e viața ta, pe fugă, în gene­ral, sau trăiești o toamnă foarte plină?

Nu e așa viața mea în gene­ral și nici nu-mi place să fie pe fugă. Mă obosește graba. Într-adevăr, am mai multe proiecte în perioada asta. Mă duceam la o repetiție la Tea­trul Act, unde am avut pre­miera spectacolului „Vanilla Skype“, scris și regizat de Că­tălin Ștefănescu. Urmează și alte proiecte, iarna se anunță la fel de agitată.

Actorul s-a consacrat în filme precum “Furia”, “Hârtia va fi albastră”, “Cealaltă Irina” sau “Milionari de weekend” şi aproximativ 100 de filme și piese de teatru.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *