Ai băut suficientă apă în timpul sarcinii?

Ești obosită, constipată și ai picoarele umflate? Acestea sunt doarCarbonated-Water-Soda-Water-Lemon câteva semnale că organismul tău poate dori mai multă apă.
Consumul de apă poate fi perceput ca un efort pentru organism. Cei mai multi oameni nu beau suficienta apa – acesta este un fapt. Bem apa doar atunci cand ne este sete si atunci ne oprim, deseori, la o cafea sau un ceai sau oricare alta bautura plina cu toxine (cum ar fi sucurile artificiale), in loc sa ne hidratam intr-un mod eficient si anume, band pur si simplu apa. Se stie ca pe perioada sarcinii, se retine mai multa apa in organism, de aceea e important sa ne hidratam cat mai mult. E destul de dificil să fii nevoită să mergi la toaletă la fiecare 10 minute, atunci când bei suficientă apă, să nu mai vorbim la fiecare 5 minute, atunci când consumi cantitatea de apă necesară organismului. Dar corpul și copilul tău se vor bucura de acest lucru.

Apa ajută la eliminarea toxinelor din organism, aflate în cantitate mai mare datorită sarcinii. De asemenea, aceasta combate pielea uscată, constipaţia, oboseala şi umflăturile. Să nu mai vorbim despre faptul că ea previne infecţiile vezicii urinare, hemoroizii, preeclampsia și avortul spontan.
Trebuie să te hidratezi bine, astfel încât să crească cantitatea de lichid amniotic, iar aprovizionarea cu sânge către făt să se desfăşoare în condiţii optime. Continuă să rămâi hidratată şi după ce apare copilul deoarece asta va contribui la creşterea producţiei de lapte matern.
O modalitate bună de a rămâne hidratată pe tot parcursul zilei este să bei 8 pahare de 250 mililitri apă pe zi. De asemenea, poţi încerca să bei apă alcalină, cu un pH mai mare pentru o mai bună absorbţie. Poți adăuga, de asemenea, suc de citrice proaspete întrucât acesta creste alcalinitatea.

Iată câteva trucuri pentru a face apă un pic mai interesantă:

  • Adaugă felii de lămâie şi puţină zeamă de lămâie în apă;
  • Foloseşte suc de rodie pentru a face cuburi de gheață și apoi adăuga-le în apă;
  • Adaugă în paharul cu apă, zeamă proaspătă de lămâie, frunze de mentă proaspete și felii de castravete. Vei obţine o băutură extrem de răcoritoare, perfectă pentru zilele caniculare din timpul verii;
  • Amestecă cateva frunze de mentă în partea de jos a unui pahar pentru a elibera uleiurile lor înainte de a adăuga apă;
  • Adaugă suc de grapefruit proaspăt stors. Este delicios!
  • Adaugă cateva  fructe de pădure proaspete (căpșune, afine, zmeură etc) în apă sau poţi să le storci şi să faci cuburi de gheaţă din zeamă!

Aceste mici trucuri te vor ajuta să consumi mai multă apă şi vor avea ca efect o foarte bună hidratare a organismului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *