Ai griă de păr pe timpul verii

0

Ai griă de păr pe timpul verii

Soarele este bun pentru părul nostru, dar cu limite. Vara, părul creşte mai repede şi e mai strălucitor în razele soarelui. Dar există şi reversul medaliei. Prea mult soare, apa mării sau a piscinei îl pot deteriora. Iată câteva trucuri care te pot ajuta.

– La plajă, sau dacă mergi prin soare, protejează-l cu o pălărie, sau cu o eşarfă legată pe cap.

– Înainte de a merge la plajă, dă-l cu un puţin ulei vegetal: de palmier, de jojoba, de migdale, de argan, de cocos sau de macadamia. Lasă-l să acţioneze 5 minute şi apoi, clăteşte părul.

– Înainte de a merge la plajă, seara, spală-ţi părul cu un şampon pentru păr uscat şi clăteşte-l apoi cu apă în care ai stors o jumătate de lămâie sau o cană de oţet alb, diluate cu apă.

– Foloseşte un şampon bogat în keratină , care protejează firul de păr.

– Sarea şi mineralele din apa mării decolorează puternic părul şi îl usucă. De acceea, la mare, foloseşte un şampon hrănitor, îmbogăţit cu ulei esenţial de lămâie sau cu unt de karite. Aceste substanţe nu lasă sarea mării să se lipească de păr.

– Pune în şamponul obişnuit câteva picături de ulei de cimbu care vor activa circulaţia sangvină a scalpului şi vor întări firele de păr.

– Nu uita de măştile intens hidratante din gamele reparatorii. Aplică-le şi lasă-le să acţioneze câteva minute şi apoi clăteşte bine părul.

– Şi balsamul este un bun protector. Aplică-l după fiecare spălare şi nu clăti părul foarte mult.

– Dacă mergi la piscină e bine să ştii că apa piscinei usucă părul din pricina clorului şi îl face casant. Dacă te vopseşti şi culoarea este afectată, părul având tendinţa să se decoloreze. Cel mai bine e să-l protejezi purtând o cască de baie de silicon. Pentru că apa intră şi dacă ai cască, înainte a o pune pe cap, aplică pe părul umezit câteva picături de ulei de cocos. Astfel, părul va absorbi mai puţină apă din piscină, deci mai puţin clor. După ce ieşi din piscină, spală-ţi părul cu un şampon mai blând. Dacă foloseşti foehn-ul apoi, reglează-l la o temperatură moderată, nu la una ridicată.

– periază-ţi părul mai des. Astfel vei elimina toate reziduurile. După baie, aşteaptă să se usuce bine părul înainte de a-l peria, dacă vrei să nu se rupă.

par pieptanat

Părul nu reacţionează la fel

Evident, că părul şi scalpul reacţionează diferit la acelaşi produs cosmetic. La fel se întâmplă şi cu apa de mare şi razele soarelui.

Părul gras e mai puţin afectat de soare şi de apa mării, având chiar un efect astringent. Astfel se reglează producţia de sebum în mod natural. Dispar mătreaţa şi mâncărimea.

Părul uscat şi fin ca şi cele tratate chimic (permanent sau colorare) suferă. De aceea are nevoie de îngriiri mai atente pentru a nu-şi pierde din strălucire şi supleţe.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *