Ai grijă de mâinile tale

Pielea mânilor este extrem de fragilă şi fină. În mod natural este uscată şi conţine puţine glande sebacee (care favorizează producerea unui film protector natural), ceea ce le face să fie vulnerabile. Iată de ce au nevoie de mai multă atenţie.

Epiderma mânillor este foarte puţin hidratată. Sinteza factorilor naturali este mică, de 4-5 ori inferioară faţă de ten. Această caracteristică antrenează o deshidratate aproape continuă, care necesită utilizarea produselor capabile să compenseze acest minus şi să stopeze, în consecinţă, îmbătrânirea mânilor.

Factori care accelerează îmbătrânirea mânilor

–         Frigul este duşmanul numărul unu al mânilor. Acesta diminuează mijloacele de apărare naturale ale pielii şi alterează filmul protector. Pielea deshidratată devine mai vulnerabilă şi glandele sebacee îşi diminuează secreţia din pricina frigului. Apar iritaţii şi crăpături. Pentru a lupta împotriva scăderii temperaturii, fluxul sanguin este încetinit iar pielea mai puţin hrănită se încreţeşte.

–         Produsele menajere: detergenţii alterează filmul protector al epidermei şi fragilizează mâinile. Folosirea repetată a acestor produse şi contactul frecvent al mânilor cu apa cresc riscurile agresiunilor bacteriene.

–         Soarele, ca şi frigul, este nociv pentru pielea fragilă a mânilor. O usucă şi o îmbătrâneşte.

Ce poţi face

–         foloseşte creme hidratante concentrate în glicerină care lasă un film protector la suprafaţa pielii.

–         unge-te cu vaselină sau parafină şi pune-ţi mănuşi de bumbac pe care să le ţii peste noapte. Dimineaţă mânile tale vor fi ca noi.

–         dă-te mereu cu cremă pe mâini, mai ales când e frig afară.

–         aplică măcar o dată pe lună o mască pentru mâini.

Tratament pentru mâni

Dacă nu poţi merge la un salon să-ţi faci un tratament cu parafină, amestecă ulei de parafină cu ulei de germeni de grâu sau de migdale dulci. Aceste uleiuri transformă peste noapte mânile tale uscate şi crăpate, în mâini de top model. Este un tratament indicat pentru pielea uscată şi deshidratată.

Cum procedezi. Spală-te pe mâni cu un săpun care nu usucă mânile şi şterge-te bine cu prosopul. Cufundă-le în baia de uleuri şi masează-ţi degetele până la absorbţia totală. Masează bine articulaţiile şi cuticulele mâinilor. Apoi, pune-ţi o pereche de mănuşi de bumbac. Dimineaţă mâinile tale vor fi de catifea. Poţi folosi apoi o cremă de mâini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *