Alimentația pe timpul alăptării

0

Pe timpul perioadei de alăptare, mămicile nu trebuie să-și schimbe în mod semnificativ obiceiurile lor alimentare. Trebuie doar să încerce o dietă cât mai sănătoasă, echilibrată și diversificată.

 Uneori, unii copii reacționează la alimentele pe care mama le consumă și au simptome, cum ar fii crampe, neliniște sau plânset. Alimentele cele mai susceptibile de a provoca crampe sunt laptele și produsele lactate. Conform cercetărilor, mamele care au limitat în dieta lor sau eliminat consumul acestor alimente, au influențat pozitiv reducerea crampelor celor mici.

alaptare alimentatie

Pe lângă cele de mai sus, alimentele care pot provoca crampe bebelușilor sunt: alcoolul, legume precum broccoli, conopida și varza, ceapa, fasole, dar și alimentele condimentate.
De asemenea, dacă observați că cel mic reacționează la anumite alimente, încercați să le evitați câteva zile din meniul de zi cu zi, pentru a verifica dacă crampele sunt produse de aceste alimente. În plus, dacă sunteți îngrijorată că ați consumat alimente care afectează copilul, apelați la pediatru pentru sfaturi. Cu siguranță, el este cel mai în măsură să vă spună ce trebuie să faceți în continuare.

În timpul perioadei de alăptare se iau vitamine suplimentare, în special vitamina D – fiind recomandată doză zilnică de 10 micrograme.

Cafeaua, ceaiul, precum și alte băuturi care conțin cofeină sunt permise la o doza zilnica de maximum 300 mcg, de exemplu 1 ceașcă de cafea instant pe zi. Se pare ca niveluri mici de cafeina nu iti vor afecta bebelusul in niciun fel, dar consumul mare de cofeina poate avea un efect advers asupra bebelusului tau. Micutul poate deveni agitat, hiperactiv sau nervos. Ceaiul rosu este o alternativa mai sanatoasa decat cafeaua in aceasta perioada. Concret, se pare că niveluri mici de cafeină nu vor afecta bebelușul în niciun fel, dar consumul mare de cofeină poate avea efecte adverse asupra bebelușului. Cel mic poate deveni agitat, nervos ori hiperactiv. O alternativă sănătoasă este ceaiul roșu.

Alimentele care sunt strict interzise în timpul sarcinii, cum ar fi brânzeturile moi, pate-urile de ficat și unele tipuri de pește, pot fi consumate în timpul alăptării fără probleme, deoarece nu au existat cazuri de infectare prin laptele matern.

Alcoolul în cantități mici consumat 1-2 ori pe săptămână nu va avea efecte negative asupra unui copil care este alăptat.  Deși acest lucru nu va avea consecințe atât de devastatoare ca un pahar de alcool băut în sarcină, trebuie totuși luate câteva precauțiuni în general. Atunci când bei alcool și alăptezi, fluxul de lapte este mai slab, dormi mai profund decât de obicei, așa că dormitul cu bebelușul în pat este exclus. Dacă vrei totusi să bei un pahar de vin sau bere, încearcă să o faci cu două ore înainte să alăptezi. În acest fel alcoolul nu va mai fi prezent în lapte.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *