Alocaţia copiilor mărită de la 42 la 84 de lei!

foto: epochtimes-romania.com

Alocaţia copiilor mărită de la 42 la 84 de lei!
foto: epochtimes-romania.com

Luni, de 1 Iunie, Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, prin care este dublată alocaţia pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Bineînţeles că premierul Victor Ponta nu a ratat momentul şi a anunţat cu surle şi trâmbiţe pe Facebook că Guvernul are fonduri pentru a plăti alocaţiile mărite.

Proiectul de lege pentru creşterea alocaţiei de la 42 la 84 de lei a fost votat în luna mai de 332 de deputaţi, niciunul nu a votat împotrivă, iar doi s-au abţinut, aflăm de la ştirileprotv.ro.

Se pare că acesată mărire a alocaţiilor nu era defapt prevăzută iniţial în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, acest lucru fiind stabilit printr-un amendament propus de PNL, care a fost respins anterior de Comisia pentru muncă a Camerei, dar aprobat în plen.

„Vorbim de peste 3 milioane jumătate de copii care se vor bucura de dublarea alocaţiilor. M-aş bucura să putem să aducem în casele tuturor o mică bucurie. (…) Acest parcurs trebuie continuat”, a afirmat copreşedintele PNL Alina Gorghiu după ce ordonanţa a fost adoptată, iar premierul Victor Ponta a dat asigurări că Guvernul va găsi resurse financiare necesare.

Se pare că mai marii nostri nu se vor opri aici, ei lucrând la un pachet de măsuri prin care alocaţiile pentru copii să se dea diferenţiat.

„Lucrăm a un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile pentru copii se dau diferenţiat, fie în funcţie de veniturile familiei, fie de vârstă copilului. De aceea am spus că lucrăm la un pachet de măsuri pentru susţinerea familiei, pentru creşterea natalităţii şi pentru respectarea drepturilor şi interesului suprem al copilului. Pe măsură ce va fi aproape de finalizare va intră în dezbatere publică în aşa fel încât sistemul de asistenţă socială cu prioritatea sa către copii şi familii să fie unul eficient şi care să ţintească nevoile copilului şi a familiei”, a spus Rovana Plumb, citată de sursă amintită

Dublarea alocaţiilor necesită un efort bugetar de 900 milioane lei, în cursul acestui an, dar se pare că au fost indentificate resursele pentru a suporta măsura, a declarat luni ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb. „Practic începând cu luna iunie cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocaţia de 84 de lei o vor primi părinţii pentru copii începând cu luna iunie dar efectiv plata se va face în luna iulie. Vorbim de cea mai consistentă măsură privind mărirea alocaţiilor luată în timpul unui Guvern, iar efortul bugetar este de 900 milioane lei până la sfârşitul anului, deci pe jumătate de an. Pe un an întreg va fi de 1,8 miliarde lei”

Preşedintele a fost cel care a făcut anunţul , după ce în prealabil a primit la Cotroceni câteva sute de copii.

„Oricât de solemnă ar fi o sală, dacă e plină de copii radiază de bucurie”, a spus Iohannis, care după ce a făcut anunţul şi-a condus oaspeţii în grădina Palatului unde i-a impresionat cu o demonstraţie a regimentului de gardă ce i-a lăsat pe toţi cu gura căscată.

Tot de la ştirileprotv.ro aflăm că premierul Victor Ponta a salutat gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a promulga Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului pentru dublarea alocaţiei copiilor, de la 42 de lei la 84 de lei.

„Alocaţia pentru copil, ca sprijin social, trebuie să o gândim mai ţintit şi mai eficient. Adică cei care au venituri mari, că, le-am mai dat încă 42 de lei, s-ar putea nici să nu-i ridice. Sunt foarte multe familii care nu iau acei 42, 84 de lei. Că alţii au nevoie, cu cei 42 de lei în plus, tot nu reuşesc să îşi rezolve problemele de zi cu zi. Problema noastră principală este ca acei bani să ajungă cu adevărat la copil, să fim siguri că merge la şcoală, că îşi cumpără rechizite”, a mai declarat Victor Ponta într-o emisiune TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *