Always transformă expresia “ca o fată” în cel mai mare compliment

În cinstea Zilei Internaționale a Femeii, Always lansează cel de-al doilea videoclip din seria #LikeAGirl

Alături de milioane de fete din toată lumea, Always continuă demersul de a transforma expresia “ca o fată” în cel mai mare compliment

București – 5 martie 2015 – În cinstea Zilei Internaționale a Femeii, Always, lider global în îngrijirea feminină, a lansat un nou videoclip intitulat “Always #LikeAGirl– Mai puternice împreună”, continuând-și astfel rolul de a inspira adolescentele să-și păstreze încrederea în forțele proprii și să ia atitudine pentru a transforma expresia “ca o fată” într-un compliment. Înainte de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, Always dorește să sa multumesca milioanelor de fete care impartasesc lucrurile minunate pe care le fac, pentru a inspira, la rândul lor, tinerele adolescente de pretutindeni sa faca lucruri extraordinare în fiecare zi:

Campania Always #LikeAGirl, lansată în iunie 2014, a adus în atenția publică puterea cuvantului și modul în care uzuala expresie “ca o fată” – deseori folosită ca o insultă – poate avea un efect profund negativ asupra încrederii în fortele proprii a adolescentelor. Videoclipul viral #LikeAGirl a avut peste 85 de milioane de vizualizări în 150 de țări și a fost distribuit de peste 1.5 milioane de oameni în jurul lumii.

Tema din acest an a Zilei Internaționale a Femeii este ‘Schimbarea începe cu tine’, iar la acest lucru contribuie toate tinerele ce redefinesc expresia ‘ca o fată’,” a declarat Fama Francisco, Vice President, Global Always. “Videoclipul Always #LikeAGirl a generat o mișcare ce a inspirat o mulțime de oameni și dorim să le mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în această călătorie pentru a transforma sensul expresiei ‘ca o fată’ într-un motiv de mândrie.

Campania #LikeAGirl a demonstrat efectul profund negativ pe care expresia ‘ca o fată’ îl poate avea asupra încrederii in sine și, în acelasi timp, a declanșat o mișcare ce a început să schimbe percepția publică. Mai exact, cercetările arată că, înainte de campania Always, doar 19% din fetele cu vârste cuprinse între 16 și 24 ani considerau că expresia “ca o fată” are o conotație pozitivă.* După vizionarea videoclipului #LikeAGirl, 76% din fetele cu vârste cuprinse între 16 și 24 spun ca nu mai privesc expresia “ca o fată ” ca pe o insultă, iar 8 din 10 femei (81%) spun că videoclipul poate schimba modul în care oamenii privesc stereotipurile legate de abilitățile fizice ale femeilor, conform Studiului Always Confidence & Puberty Wave II desfășurat în SUA.

De asemenea, studiul Always #LikeAGirl arată că și percepția bărbaților s-a schimbat în urma acestei campanii. După vizionarea videoclipului, doi din trei bărbați spun că s-ar gândi de două ori înainte de a folosi drept insultă expresia “ca o fată”.

Timp de peste 30 de ani, Always a susținut tinerele fete cu sfaturi despre pubertate, ajungând anual la peste 20 de milioane de fete din lumea întreagă. Prin acest videoclip realizat cu ajutorul lor, Always continuă să fie alături de aceste tinere luând inițiativa de a transforma expresia “ca o fată” într-o expresie care semnifică puterea, talentul, caracterul și toate lucrurile extraordinare pe care le reprezintă fiecare dintre ele.

Mișcarea Always #LikeAGirl este susținută de milioane de fete din toată lumea care dau expresiei “ca o fată” sensuri uimitoare. Always încurajează tinerele să continue să-și urmeze pasiunile și să fie mândre de toate lucrurile pe care le fac ‘. Anul acesta, de Ziua Internațională a Femeii, trimite o poză, un clip sau un mesaj cu hashtag-ul #LikeAGirl pentru a sărbători infinitul potențial pe care îl are orice fată. Împreună, putem arăta că a face lucrurile “ca o fată” este extraordinar.

Informații din Studiul Always Puberty & Confidence Wave II

  • După vizionarea videoclipului #LikeAGirl, majoritatea oamenilor (76% dintre femeile cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani și 59% dintre bărbați) spune că și-a schimbat percepția asupra expresiei “ca o fată”.
  • 67% dintre femeile care au aflat despre videoclipul #LikeAGirl cred că percepția asupra expresiei ar trebui schimbată, în timp ce mai puțin de jumătate (49%) dintre cele care nu au aflat încă despre videoclip consideră același lucru.
  • Peste 60% dintre femeile care știu despre videoclipul “#LikeAGirl” sunt de acord că dacă toată lumea ar folosi expresia “ca o fată” ca pe un compliment și nu ca pe o insultă, fetele ar avea mai multă încredere în sine, în comparație cu un procent de doar 50% în cazul femeilor care nu au văzut clipul #LikeAGirl.

*Date extrase din Studiul Wave I

Metodologia Studiului

Studiul Always Confidence & Puberty Wave II a fost derulat folosind Panelul Research Now, în perioada 5-12 decembrie 2014. La studiu au participat în total 1,800 de cetățeni americani (1,300 de femei cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani și 500 de bărbați de 16 – 49 ani). Studiul s-a desfășurat pe un eșantion de 1000 de femei și 500 de bărbați, reprezentativ la nivel național, cât și pe un eșantion adițional de 150 de femei afro-americane și 150 hispanice.

Studiul Always Confidence & Puberty Wave I a fost derulat folosind Panelul Research Now, în perioada 22-28 mai 2014. La studiu au participat 1,300 de femei americane cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, dintre care un grup reprezentativ la nivel national, de 1,000 de femei precum și un grup de 150 de femei afro-americane și 150 de femei hispanice.

Despre Always

Always®, lider global în îngrijirea feminină, oferă o gamă variată de absorbante, șervețele intime și absorbante zilnice create pentru a se potrivi oricărui tip de corp, flux al menstruației si oricărei preferințe. Gama de produse Always include Always Infinity™, Always Ultra Thins, Always Maxis, Always Party-liners și șervețelele intime Always Feminine. Pentru mai multe detalii, vă rugăm vizitați www.always.com

Despre Procter&Gamble

P&G este prezent în viața a aproximativ 5 miliarde de oameni din întreaga lume prin intermediul brandurilor sale. Din portofoliul companiei fac parte unele dintre cele mai puternice, de încredere și de calitate produse precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, Wella® sau Whisper®. Compania P&G își desfășoară activitatea în peste 70 de țări din întreaga lume. Pentru mai multe informații despre P&G și brandurile din portofoliul acestei companii puteți vizita www.pg.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *