copil-cu-catel

Încă ai dubii? Încă nu te-ai hotărât dacă este momentul să ai un animal de companie cu un bebe în casă? Sau ai deja unul și urmează să vină bebe? Află ce trebuie să faci!

Dacă ai un bebe și vrei să îți iei un animal de casă, noi te sfătuim să mai aștepți. Un animal de companie îți ocupă mult timp și trebuie să ai mare grijă la igienă. În primele luni de viață copilul introduce în gură cam tot ce găsește prin casă și poate înghiți păr de la animal. Conviețuirea cu un animal prezintă riscul de agresiune și riscul infecțios. Animalul se poate speria de plânsul copilului sau copilul atunci când cățelul latră și-i poate perturba somnul. Dacă animalul este rău l-ar putea mușca sau zgâria pe bebeluș. Există și riscul de infecții care pot fi transmise de caine: rabia, infecțiile bacteriene care nu determină boala la animal dar la om pot da boli diareice, infecții respiratorii, etc.

Dacă deja ai un animal trebuie să te asiguri că este vaccinat la timp, curat și tuns. Trebuie să aspiri zilnic încăperea iar copilul nu trebuie să doarmă în aceeași camera cu animalul. Nu lăsa copilul nesupravegheat în preajma animalului! Nu-i permite să aibă acces la lenjerie și pernă!

Atunci când copilul o să crească este posibil ca acesta să-și dorească un animăluț. Vârsta potrivită pentru a-i cumpăra un cățeluș sau o pisicuță (neapărat de talie mică) este de peste 10 ani. Atunci copilul își poate asuma responsabilitatea de a-l îngiji și hrăni.

Animalele pot ajuta copilul să socializeze, să comunice și să-și mărească încrederea în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *