Anul acesta, cu un pas mai aproape de şcoală

Mie mi-a plăcut la şcoala, lumea care se deschidea de acum în faţa mea, faptul învăţam atât de multe lucuri noi, extrem de interesante, colegii pe care îi vedeam în fiecare zi şialături de care am petrecut atât de multe momente frumoase. Şcoala a însemnat un capitol frumos în viaţă mea, complex, plin de trăiri, emoţii intense, satisfacţii şi bucurii.

Că părinte, mă gândesc la felul în care aş putea contribui la a face din şcoală un episod memorabil şi pozitiv pentru copilul meu.

I-am povestit despre ce presupune şcoală fără să ocolesc părţile mai puţin plăcute, facem joculeţe, inventăm personaje, dăm startul unor aventuri.

Din fericire acest lucru este mult mai uşor pentru noi acum, decât a fost pentru părinţii noştri care aveau resurse extrem de limitate. Avem acces la mult mai multe informaţii, modalităţi de a ne împărtăşi trăirile şi experienţele între noi părinţii, materiale puse la dispoziţie de către specialişti în domeniu.

De aceea şi copiii din ziua de astăzi sunt de fapt atât de diferiţi faţă de cum am fost noi, dând dovadă de mult mai multă creativitate, încredere, mândrie, rezistenţă, veselie. Ei sunt curioşi şi deschişi să afle lucruri noi, sociabili, au o atitudine pozitivă. Iar acest lucru se datorează abordării diferite pe care o avem în materie de parenting, oferirea copiilor o mai mare autonomie, spaţiu în care să facă greşeli din care să înveţe, ocazia să-şi descopere propriile preferinţe, abilităţi şi abordări, ceea ce-i face să fie mai responsabili.

Joaca este principala modalitate prin care cei mici învaţă cele mai multe lucruri. Iar din fericire, şi la acest capitol avem mult mai multe posibilităţi decât aveau părinţii noştri, avem acces la parcuri frumos amenajate, la jocuri de tot felul, la personaje şi eroi de poveste nenumăraţi.

În ajutorul nostru, al părinţilor, vin acum şi cei de la Danonino, care ne aduc 16 sticluţe inspirate de personaje (roboţi, cavaleri, astronauţi şi multe alte personaje) şi tot atâtea poveşti în care copiii noştri devin pot deveni protagonişti.

 

Anul acesta, cu un pas mai aproape de şcoală

 

Jocul este cu atât mai importat cu cât contribuie la stimularea creativității, imaginației și la dezvoltarea abilităților lingvistice ale micuţilor.

Dino îl invită pe cel mic fie personajul principal alături de Dino într-o carte personalizată. Cum se întâmplă acest lucru? Foarte simplu: intră pe www.povesteameacudino.ro si trimite datele necesare personalizarii cartii in format digital (pdf). Va fi o placere pentru el sa isi citeasca propria poveste. Aveţi de ales între poveşti, dar dacă sunteţi curioşi va spunem un pont… noi le-am descărcat pe toate 3:

  1. La castelul regelui Dino
  2. Cu Dino pe tărâmul viselor
  3. Cu Dino în spaţiuNew Bitmap Image (2)

Pe lângă recuzita pentru joacă, iaurtul de băut Danonino vine cu nutrienţi esenţiali (proteine, calciu, vitamina D) importanţi pentru creştere, fiind o variantă recomandabilă deînlocuire a dulciurilor concentrate şi băuturilor cu zahăr, consumate de obicei ca desert sau gustare.

Alimentația sănătoasă si jocul îi ajută pe copii să se dezvolte la nivel fizic, cognitiv, dar și emoțional.

Educația nutrițională și crearea unor deprinderi alimentare corecte de la vârste foarte mici sunt esențiale. Iaurtul, brânzica sunt necesare copiilor pentru o alimentaţie completă şi echilibrată. Produsele lactate special formulate pentru copii au următoarele avantaje: Contribuie la asigurarea necesarului de calciu și vitamina D necesare pentru dezvoltarea normală a oaselor copiilor, iar profilul lor nutrițional permite asocierea cu fructe (fibre, minerale, vitamine), sau alte alimente, care să completeze, calitativ și cantitativ, aportul de nutrienți necesari creșterii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *