ardei umplutiIngrediente:

  • 6-7 ardei graşi diverse culori
  • 2 cutii ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 1 ceşcuţă de orez
  • 2 roşii
  • o legătură de pătrunjel
  • 2-3 linguri de ulei măsline
  • 1 linguriţă boia dulce
  • sare şi piper după gust

 

Mod de prepare:

Tăiem capacele la ardei şi îi curăţăm de cotoare şi seminţe, după care îi aşezăm într-o tavă unsă cu puţin ulei.

Ciupercile şi ceapa se toacă fin, iar vanaţă şi dovlecelul se taie cubuleţe foarte mici. La fel şi roşiile. Dacă vă este mai uşor, le puteţi da pe răzătoare sau le puteţi mărunţi pe toate cu un robot de bucătărie.

Se amestecă toate legumele mărunţite, se adaugă pătrunjelul tocat fin, orezul, pătrunjelul, 2 linguri de ulei şi condimentele.

Cu această comozitie umplem ardeii. Opţional se poate presară pe deasupra puţin caşcaval vegan sau tofu ras. Apoi turnam o cană de apă în tavă şi o introducem la cuptorul preîncălzit la 180 ° C pentru aproximativ o oră, până se rumenesc frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *