Ardei umpluți cu cuşcuş

Ardei-umpluți-cu-cuşcuş

Ingrediente:

  • 50ml. supă de legume
  • 2 linguri unt
  • 175gr. cușcuș
  • 4 bucăţi mari de ardei gras roşu
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • 4 linguri de busuioc proaspăt, tocat mărunt
  • sare
  • piper
  • 200gr. brânză Cheddar, rasă

 

Mod de preparare:

1. Fierbeţi supa de legume cu untul. Adăugaţi cușcușul şi amestecaţi. Daţi de pe foc şi lăsaţi să infuzeze timp de 10 minute.

2. Tăiaţi ardeii în jumătate şi scoateţi sâmburii.

3. Turnaţi cuşcuşul într-un castron mare şi adăugaţi usturoiul, ceapa, coaja de lămâie şi busuiocul.

4. Condimentaţi cu sare, piper şi suc de lămâie după gust.

5. Umpleţi ardeii cu acest amestec şi presăraţi deasupra brânza Cheddar rasă.

6. Daţi la cuptor aceşti ardei umpluți cu cuşcuş aproximativ 20 de minute, la 200 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *