Ardei umpluţi cu legumeIngrediente:

  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • Un dovlecel mic sau ½ dintr-unul mai mare
  • ½ vanaţă
  • 200g orez cu bobul lung
  • 400g roşii pasate
  • 7-8 ardei
  • Pudră de curcumă
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • Boia de ardei dulce
  • Pătrunjel
  • Foi de dafin
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

Legumele se curăţă de coajă şi se toacă mărunt cu robotul de bucătărie sau se dau pe răzătoare.

Orezul se pune la fiert în apă fierbinte, şi se lasă câteva minute până se umflă puţin, fără să se înmoaie rău.

Se scurge şi se adaugă peste legumele mărunţite.

Se adaugă roşiile pasate, o lingură de ulei, condimentele şi se amestecă totul foarte bine.

Cu o lingură se umplu ardeii decupaţi, se aşează frumos într-un vas termoizolant uns cu puţin ulei, iar restul de compoziţie se pune pe lângă ardei.

Se stropeşte cu un pahar de apă şi se dă la cuptorul preîncălzit timp de 45-60 de minute, până se rumenesc frumos ardeii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *