Ardei umpluti vegetarieni

Pentru că cel mic a tot insistat că are poftă de ardei umpluţi, dar nu aveam deloc chef să dau dumul aragazului în zilele acestea calde din luna lui cuptor, mi-a venit ideea să încerc să îi prepar la tigaia dry cooker. Rezultatul a fost o minunăţie!
Ingrediente:
- 200g orez integral
- 200g ciuperci champignon
- 200g sos de roşii şi ardei roşu
- 2-3 cepe mari
- 5-6 ardei verzi
- ½ linguriţă curry
- Un praf de sare
- Un praf de piper
- O legătură leuştean
- O legătură pătrunjel
Mod de preparare
Orezul l-am pus la fiert în apă clocotită şi l-am lăsat să fiarbă îndelung la foc mic. Orezul integral se fierbe mai greu şi nu îmi place să rămână cu acel gust şi consistenţă uşor lemnoasă.
Ceapa am tocat-o fin şi am adăugat-o peste orez, după ce acesta s-a înmuiat considerabil.
Într-o tigaie neaderentă am pus sosul de roşii şi de ardei, iar peste el am răsturnat ciupercile mărunţite bine (de data aceasta am folosit ciuperci la conservă).
Am scurs uşor orezul şi ceapa înmuiată, după care le-am răsturnat în tigaia cu sos.
Când compoziţia a devenit consistentă şi uşor legată, am oprit focul, am adăugat şi leuşteanul tocat şi am umplut cu ea ardeii curăţaţi de cotor. Apoi i-am aşezat în tigaia dry cooker, am turnat o lingură ulei de măsline şi o cană de apă, după care am pus tigaia la foc mic, cu capacul acoperită.
Am lăsat până a scăzut sosul de tot, iar ardeii s-au înmuiat.
Un deliciu pentru o zi caldă de vară…atât rece cât şi cald!