Arpacaşul este considerat nufărul pielii

Arpacaşul
Foto: gyulaihirlap.hu

Arpacaşul este una dintre cele mai vechi cereale de pe Pământ. Planta a fost cultivată prima oară de egipteni acum 10.000 de ani şi răspândită de Cristofor Columb în anul 1494.

Arpacaşul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, mei sau orz. În magazine predomină arpacaşul de grau, cel care aduce organismului necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sănătoasă.

De cele mai multe ori asociem arpacaşul cu coliva, uitând cu desăvârşire beneficiile şi proprietăţile adevărate.

Arpacaşul este bogat în fibre, proteine, acizi graşi – Omega 3 şi Omega 6, vitamine şi minerale. Conţine gluten în cantităţi foarte mici şi este bogat în amidon.

 

Beneficiile consumului de arpacaş:

  1. combate constipaţia.
  2. curaţă pielea de petele apărute odată cu înaintarea în vârstă.
  3. are proprietăţi tonice.
  4. previne apariţia cancerului.
  5. reglează tranzitul intestinal.
  6. ceaiul de arpacaș este un bun remediu împotriva acneei, pistruilor, negilor, erupțiilor și afecțiunilor cutanate.
  7. reduce riscul apariţiei diabetului.
  8. stabilizează glicemia.
  9. bun diuretic.
  10. scapă adolesceţii de acnee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *