Articol care trebuie citit de toate rudele!

Situație. La nasterea unui bebe. Multe rude. Idei puține.

Ce gânduri sunt majoritare:

Să cumpărăm oare un body cu I love dad pe față și I love mammy pe spate sau să îi cumpărăm o păpusă? Ce ar fi să îi luăm un prosop? Sau un pantalon de blug? Sau… Sau… Sau…

Rezultatul este că bebe va avea o garderobă plină de lucruri de rezervă. Dublate și triplate pe care nu va mai apuca să le folosească. Multe extrem de frumoase, dar rămânandu-i mici. Există oare o soluție?

Articolul de față încearcă să vă ofere o… soluție.

 

Altfel de cadouri. Top 5.

LOCUL 1

Aerosoli

Ce ați zice dacă eforturile noastre ar fi orientate spre câteva articolele de ingrijire – igienă și sănătate? Cu ar fi aparatele pentru aerosol. Ce bebe nu a fost răcit măcar o dată în primii ani? Aerosolii rezolvă problemele mai puțin intruziv decât pastilele, injecțiile sau siropurile amare.

 

LOCUL 2

Umidificator

Dar ce ar fi să vorbim despre un aparat care rezolvă problemele înainte ca acestea să apară?  Umidificatorul este campionul uitat al topului nostru, pentru că el este necesar, dar mereu îl lăsăm la urmă. Umidificatorul nu vine ca o rezolvare a unei probleme de plânsete și urlete. Puneți-l alături de un termometru de cameră în fruntea listei dumneavoastră de idei.

LOCUL 3

 Sterilizator

Sterilizatoarele sunt o categorie din lista TREBUIE SĂ LE AI, VREI NU VREI! Oricât ai spune că vrei să îi căleşti organismul prin forţarea sistemului imunitar să facă faţă la provocări mai mari… bacterii… dar nu vei reuşi! Doctorii îl recomandă, iar încercările tale de a fi altfel trebuie amânate pentru mai târziu sau concentrate în alte domenii. Atenţie: interesează-te înainte dacă proaspeţii părinţi au deja unul sau dacă există prieteni care s-au înscris să îi ajute. Unul e suficient, iar cu două se poate acoperi şi o a doua locaţie, gen bunici sau ţară, unde se merge mai des.

 

LOCUL 4

Termometru-1Termometru 2

Termometrul fără atingere vine parcă din filmele SF. Adică nu mai încerci să baţi recorduri de răbdare la proba de aruncarea termometrului în fund, ci te adaptezi. Star Trek a venit la noi prin intermediul termometrelor care măsoară temperatura fără atingere. E important de ştiut că aceste termometre nu dau valori mai bune de cele vechi cu mercur sau eletronice, dar stresul pentru tine şi, mai ales, pentru cel mic este… mult mai mic-mic-mic!

LOCUL 5

Balansoar-2in1

Balansoarul 2 în 1. Dacă tot am vorbit până acum despre lucruri care le facem pentru cel mic, hai să vorbim de ceva care ne face și nouă, mamelor, viața mai ușoară  un balansoar!

 • Pentru că cel mic este un mare consumator de timpi staţi în braţele noastre.
 • Pentru că poţi să mai faci ceva prin casă în timp ce balansoarul acţionează.
 • Pentru că de multe ori acţionează decât putem noi (mai ales când suntem obosite)!
 • Pentru că poate să stea sau să doarmă în el.
 • Pentru că există zeci de lucruri pe care vrei să le faci cât timp cel mic doarme şi nu mai ai timp.

În top ar mai putea intra kiturile de nou născuți, care ne oferă o aură de atotştiutori 🙂

2 thoughts on “Articol care trebuie citit de toate rudele!

 1. Mi se pare tras de par articolul. Cum sa pui pe primul loc un aparat cu aerosoli. E ca si cum presupui ca va fi un copil bolnavicios si va avea nevoie de asa ceva. 99% dintre copii nu au folosit asa ceva si nici nu vor folosi. Sterilizatorul iar mi se pare inutil. Si eu am primit si nu l-am folosit defel pentru ca am alaptat si nu am avut nevoie.
  Vreti un cadou care sigur nu va da gres? Incercati un bax mare de scutece + o jucarioara mica. Sigur veti nimeri orice parinte la fix. Trebuie doar sa aveti grija s anu luati marimea prea mica

  1. Draga mea,
   Ai dreptate ca multi parinti nu au folosit un aparat cu aerosoli, dar nu pt ca nu ar fi avut nevoie…ci pentru ca nu au avut unul. Copiii nu trebuie sa fie bolnaviciosi ca sa contacteze diverse viroze si raceli. Asa isi formeaza ei sistemul imunitar. Si terapia cu aerosoli este una mult mai buna decat celebrele siropele alopate pe care mamele le dau cu atata usurinta. Prin urmare nu ar strica nimanui un asa aparat in casa, mai ales ca el poate fi folosit de intreaga familie, iar multi parinti chiar nu si-l permit.
   Cat priveste sterilizatorul…tinand cont de faptul ca suntem pe ultimul loc din Europa in alaptare..este lesne de inteles ca fiecare proaspata mamica are si un biberon in casa. Da, este clar de preferat ca proaspata mamaica sa alapteze exclusiv, insa nu cade in sarcina prietenilor sa o indrume in acest sens…Ce pot face ei, este sa ajute proaspetii parinti sa aiba in casa ustensile care sa le fie de ajutor. iara daca tot e biberon…macar sa fie curat! 😉
   Legat de propunerea ta de cadou, un bax de scutece+o jucarioara mica…De acord cu jucarioara. Legat de scutece….doar daca intreaba ce fel de scutece foloseste proaspata mamica. Eu spre exemplu nu as opta pt cele pline de geluri si substante toxice ce se gasesc in toate supermarketurile. Am alte preferinte….prin urmare un astfel de bax…ar fi total inutil. Apoi mai sunt mamicile care prefera scutecele refolosibile, de bumbac. Si iarasi un astfel de cadou…ar fi nepotrivit. 😉

   Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *