Ouăle încondeiate sunt mici opere de artă. Există chiar un muzeu în care sunt prezentate cele mai reușite exemplare. Nu mă consider artist în acest domeniu, dar doresc să le transmit copiilor cu tot dragul aprecierea pentru tradițiile străvechi, gustul pentru frumos și să-i încurajez în dezvoltarea abilităților artistice.

atelier-incondeiere-oua

Atelierul de încondeiere ouă aduce, în primul rând, posibilitatea copiilor de a vedea și de a lucra cu instrumente specifice, chişiţe, pe care le-am comandat special de la meșteri populari din Bucovina.

Pentru încondeiere se folosește ceară de albine naturală, încălzită în recipiente speciale. Cei mici vor aplica ceara pe modele desenate în creion pe ou, specifice sărbătorii Pascale. Modelele vor varia în complexitate pentru a fi accesibile tuturor copiilor. După această etapă, urmează colorarea oului în culoarea dorită: roșu, albastru, verde.

Cui se adresează atelierul?

Atelierul se adresează tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani.

Cum se face accesul la atelier și cât durează?

Costul atelierului este 3 IepuRONI, iar durata este de 20-30 minute.

Cu ce noutăti veți veni anul acesta?

Anul acesta va fi o varietate mai mare de modele, printre care unele mai complexe, destinate copiilor mai mari.

Care a fost reacția copiilor în anii precedenți?

Copiii au fost încântați de arta încondeierii și și-au dat silința să reproducă exact modelele de pe ouă. Surpriza și satisfacția cea mare erau în momentul în care scoteau oul din culoare  și vedeau rezultatul final.

Mai multe detalii gasiti pe fabricaiepurasilor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *