sâmbătă,ianuarie 22, 2022

Ați auzit de Școala Lego?

Prima şcoală de Lego va fi deschisă în Danemarca.

Elevii danezi vor învăţa la prima şcoală de Lego din lume, care va fi deschisă în luna august a acestui an, în Danemarca.

International School of Billund va pune la dispoziţie programe academice de calitate pentru elevi cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani şi cu siguranţă că cei mai mici dintre aceştia nu vor duce lipsă de jucării, având în vedere că fostul CEO Lego, Kjeld Kirk Kristiansen, se află în spatele acestui proiect.

 scoala lego

Cu toate acestea, copiii nu îşi vor petrece timpul doar jucându-se cu Lego, pentru că la noua şcoală jocurile vor fi îmbinate cu sistemul de învăţământ clasic şi cu o programă internaţională care pregăteşte elevii pentru bacalaureat. Îmbinarea jocurilor cu educaţia sunt valori promovate peste tot în lume de Fundaţia Lego. „Încurajăm activităţile distractive şi vom experimenta în acest sens, dar avem şi o responsabilitate – educaţia copiilor este proritară, iar uneori metodele clasice funcţionează cel mai bine”, a declarat profesorul Richard Matthews pentru publicaţia The Guardian.

Scoala va avea la baza metoda de educare Montessory, care isi propune sa formeze tineretul de la varste foarte fragede pentru a deveni membri activi ai societatii, prin metoda “Hands-on, play based learning”.

Filosofia acestei metode inedite de invatamant adreseaza aspecte esentiale in formarea copiilor, cum ar fi dezvoltarea aptitudinilor de colaborare, rezolvare a problemelor si dobandire de noi cunostinte, prin integrarea lor cu jocuri creative si activitati care stimuleaza abilitatea de analiza si gandirea creative a copiilor.

Aceasta sistem de invatamint se numeste “Systematic Creativity”, iar campusul scolii va cuprinde printre altele, piste pentru biciclete, laboratoare de lucru, studiouri de muzica si locuri de joaca, toate create de LEGO.lego 2

Activităţile Fundaţiei Lego, lansate în 1986, sunt bazate pe ideea că toţi copiii ar trebui să aibă acces la activităţi diversificate, care îmbină joacă şi educaţia. International School of Billund este cel mai recent proiect al lui Kjeld Kirk Kristiansen, a cărui ambiţie este să transforme Billund în „Capitala copiiilor de pretutindeni”.

Totodata, se concentreaza pe dezvoltarea a  cit mai multor locuri cu atractii pentru copii, cum ar fi Parkhour Fun, un parc interactiv Dance Arch si bObles, un loc de joaca plin cu jucarii cauciucate de care copii se pot bucura in fiecare zi.  Oh, era sa uit..si o LEGO House. Si un LEGO Land!!!

Ce spuneti de aceasta scoala? V-ati trimite copilul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *